Kayseri

Camide namaz kıldığı sırada öldürülmüştü! Katilin cezası belli oldu

17:33 26 Mart 2026 60 Yorum Var
Camide namaz kıldığı sırada öldürülmüştü! Katilin cezası belli oldu

Kayseri'de daha önce tartıştığı komşusu Şevki Tanrıkulu'nu (63), camide namaz kılarken bıçaklayıp öldüren Yasin Şanlı (32), yargılandığı davada ‘tahrik’ indirimi uygulanarak 16 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, geçen yıl 19 Temmuz'da saat 17.00 sıralarında, Melikgazi ilçesi Selçuklu Mahallesi Metin Yüksel Caddesi'ndeki Sami Ramazanoğlu Camisi’nde meydana geldi.

  • Yasin Şanlı daha önce otomobil park etme nedeniyle tartıştığı komşusu Şevki Tanrıkulu’nun ikindi namazına gittiği camiye geldi.

  • Şanlı, yanında getirdiği bıçakla namaz kılan Şevki Tanrıkulu'nu vücudunun çeşitli yerlerinden bıçakladı.

  • Çevredekilerin ihbarıyla adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

  • Sağlık görevlilerinin kontrolünde Şevki Tanrıkulu’nun hayatını kaybettiği belirlendi.

  • Tanrıkulu’nun cansız bedeni, Kayseri Devlet Hastanesi'nin morguna götürüldü.

  • Tanrıkulu, yakınları tarafından teslim alınıp Hulusi Akar Camisi’nde kılınan namazın ardından toprağa verildi.

  • Olaydan sonra polise teslim olan Yasin Şanlı ise emniyetteki işlemlerinin ardından tutuklandı.

Bıçaklama anı kameraya yansıdı.

 

NAMAZ KILDIĞI SIRADA ÖLDÜRÜLDÜ 

Bu arada olay, güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, Yasin Şanlı’nın namaz kılan Şevki Tanrıkulu’na bıçakla saldırdığı görüldü.

Cami cemaatinin ayırdığı Şanlı’nın bir süre sonra Tanrıkulu’na yeniden saldırdığı da kameraya yansıdı.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın ardından hazırlanan iddianameyle Yasin Şanlı hakkında "Tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Yer: Sakarya! Bölge halkı hop oturup hop kalkıyor: 46 yıl sonra ortaya çıktıYer: Sakarya! Bölge halkı hop oturup hop kalkıyor: 46 yıl sonra ortaya çıktı

Keresteli cinayetin sanığına verilen ceza belli oldu Keresteli cinayetin sanığına verilen ceza belli oldu

Eskişehir'de 'otomobilim çalındı' ihbarı yaptı! Gerçek bambaşka çıktıEskişehir'de 'otomobilim çalındı' ihbarı yaptı! Gerçek bambaşka çıktı

Köpekten kaçarken kamyonet çarpmıştı: Mahkemeden 10 milyon TL'lik hükümKöpekten kaçarken kamyonet çarpmıştı: Mahkemeden 10 milyon TL'lik hüküm

Bursa'da kayıp olarak aranan 71 yaşındaki adamdan acı haber Bursa'da kayıp olarak aranan 71 yaşındaki adamdan acı haber

Şevki Tanrıkulu

KARAR DURUŞMASI

Kayseri 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasında tutuklu sanık Yasin Şanlı ile taraf avukatları hazır bulundu.

Önceki ifadelerini tekrar ettiğini ve pişman olduğunu söyleyen sanık Şanlı, "Eylemimin savunulacak bir tarafı yok. Her şeyi kabul ediyorum. Ama, tasarlama ya canilik durumunu kabul etmiyorum. Benim asker olduğum yönünde, eğitimli olduğum yönünde savunma yapıyorlar. 8 yıllık mesleğim vardı. Tasarlamadım. Spontane oldu. Tasarlasam kaçmaz mıydım? Denemez miydim? Askeri personel olmam nedeniyle sınır ötesinde birçok operasyonda sızma girişimi yaptım. Günlerce, aylarca aç susuz kaldım. Eğer ben bu olayı tasarlayarak yapsaydım, işlediğim cinayet hukuk literatürüne girerdi. Bu şekilde ithamlarda bulunarak benim sinir uçlarımla oynuyorlar. Rahmetli de aynısını yapardı. Tamam, öldürücü bir darbe ama eğitimli bir askeri personel vuruşu böyle olmaz. Olayı asla tasarlamadım. Canavarca veya tasarlama eylemini kabul etmiyorum. Ben yaptığım eylemin cezasını çekip çocuklarıma kavuşmak istiyorum. Maktulün yakınlarından bile benim için tanıklık yapanlar oldu. Madem ben caniyim insanlar neden benim için tanıklık yapıyor? Bana yardım etmek istiyor? Her iki tarafın avukatlarının da ek süre taleplerinin kabul edilmemesini istiyorum. Reyhan Yenge (maktulün eşi) hakkını helal etsin. Kendisi burada değil ama ikimizin de ocağı söndü" diye konuştu.

Olay anı saniye saniye kameraya yansıdı.

TAHRİK İNDİRİMİ UYGULANDI

Duruşma savcısı sanığın "Canavarca hisle tasarlayarak kasten öldürme" suçundan cezalandırılmasını istedi.

Taraf avukatlarının savunmalarının ardından mahkeme heyeti, sanık Yasin Şanlı’nın eyleminin "Kasten öldürme" kapsamında kaldığı gerekçesiyle bu suçtan müebbet hapisle cezalandırılmasını kararlaştırdı.

Heyet, daha sonra sanık hakkında "tahrik" indirimi uygulayarak cezasını 16 yıla düşürdü ve tutukluluk halinin devamına karar verdi. 

Camide komşusunu bıçaklayıp öldüren sanığa 16 yıl hapis.

YORUMLAR

60 Yorum Var
  • Alparlan Yanmaz 15 dakika önce Şikayet Et
    Allah'ım Sen adalet sahibisin . Bizi bu hakimlere muhtaç etme. Senin evinde , huzurunda öldürülen bir kuluna gerekli cezayı veremiyorlar. Amin.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Muhsin baskan 16 dakika önce Şikayet Et
    bence onur boyu yatsin bamazda adammi oldurulur terbiyesiz
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Adnan 17 dakika önce Şikayet Et
    Neyin tahriki ya.dalgami geciyonuz.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • yörükoğlu 18 dakika önce Şikayet Et
    Namaz kılarken nasıl tahrik etmiş olabilir acaba? Adam planlayarak öldürmüş.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • selim olan Akıl 40 dakika önce Şikayet Et
    rahmetli kimi ve nasıl tahrik etmiş?evin önüne park etmek karşı tarafı tahrik etmek olarak değerlendirilebilir mi?katledilenin namaz kılması da caniyi tahrik etmiş olabilir mi?cani tasarlamadıysa cami cemaatinden mi yoksa sadece o gün mü camiye gitmiş? tasarlamadığını söylemek için bu araştırılmış mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.