Osmaniye

Hobi amaçlı ekti hasada kendisi bile inanamadı! 3 kökten 1 ton ürün aldı

15:09 07 Ağustos 2026 4 Yorum Var
Hobi amaçlı ekti hasada kendisi bile inanamadı! 3 kökten 1 ton ürün aldı

Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde yaşayan Mehmet İslah isimli vatandaş, evinin bahçesine hobi amaçlı diktiği 3 kök Tevruz kabağından 1 tonun üzerinde ürün hasat etti.

Düziçi ilçesine bağlı Farsak köyünde çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşan Mehmet İslah'ın evinin bahçesine hobi amaçlı diktiği 3 kök Tevruz kabağı kısa sürede tüm bahçeyi sardı.

İlk hasatta tanesi 35 ila 40 kilogram arasında değişen dev kabaklardan 1 tonun üzerinde ürün elde edildi.

Yörede "Tevruz kabağı" ve "bal kabağı" olarak bilinen ürünün hem yemeklik hem de tatlı yapımında tercih ediliyor.

 Mehmet İslah'ın hobi bahçesinde hasat ettiği kabaklar.

HOBİSİ BAHÇEYİ SARDI 

Kabakları tamamen hobi amaçlı yetiştirdiğini belirten İslah, ürünlerin veriminden memnun kaldığını dile getirerek, "Piyasasını tam olarak bilmiyorum. Talep olursa tatlı yapan işletmelere satabilirim. Onun dışında eşe dosta da ikram edeceğim." dedi.

Alın terini zayi etmedi! Çiftçi, bir yıllık hasadını böyle kurtardı Alın terini zayi etmedi! Çiftçi, bir yıllık hasadını böyle kurtardı

18 yaşındaki Merve 4 gündür kayıp! İnternetten talimat aldı iddiası 18 yaşındaki Merve 4 gündür kayıp! İnternetten talimat aldı iddiası

Torunu ve kızından 17 milyon TL'lik miras tuzağı! 95 yaşındaki kadın: Evlat neden böyle Torunu ve kızından 17 milyon TL'lik miras tuzağı! 95 yaşındaki kadın: Evlat neden böyle

Ne ölüsü var ne dirisi! 28 yıl önce doğurduğu bebeğin akıbetini öğrenmek istiyorNe ölüsü var ne dirisi! 28 yıl önce doğurduğu bebeğin akıbetini öğrenmek istiyor

Kabaklar ortalama 45 kilogram geliyor.

3 KÖK EKTİ TÜM BAHÇEYİ SARDI 

Kabakların ağırlığını 35 ila 40 kilogram arasında değiştiğini söyleyen İslah "Böyle bir kabak hasadı yaptık akşam üzeri, bu kabağı giden sene de denemiştim ama bu sene daha çok verim aldım. Burada ufak bir bahçem var, buraya 3 kök atmıştım şimdi bahçeyi de bak görüyorsunuz, çok uzun gidiyor. Bunları ben hatta kırpıyorum bahçemden sığmadığı için." diye konuştu.

 Mehmet İslah, kabak hasat ediyor.

BİR TONLUK HASADI EŞE DOSTA DAĞITACAK 

Bir tona yakın ürün hasat ettiğini aktaran İslah, "Allah'a şükür hasadımızı yaptık. Kıbrıs kabağı da diyorlar ve de tatlıcıların kullandığı tatlı kabağı da diyorlar. Yemek de yapılıyor bundan. Sadece 3 kök kabaktan tahminen 700-800 kilogram ile 1 tona yakın ürün aldım. Talep olursa tatlı yapan işletmelere satabilirim. Onun dışında eşe dosta da ikram edeceğim." ifadelerine yer verdi. 

YORUMLAR

4 Yorum Var
  • Kayserili. 2 saat önce Şikayet Et
    bende ettim 1 tane olsaya sıfır.
    Cevapla
  • ahmet 2 saat önce Şikayet Et
    allah o toprakları tarım için yaratmış
    Cevapla
  • vehbi sağlam adana 3 saat önce Şikayet Et
    Maşallah bol kazançlar dilerim
    Cevapla
  • Siyah/Beyaz 3 saat önce Şikayet Et
    Hile karıştırılmayan rızık ne güzel, ne bereketli. Allah temiz yoldan ayırmasın.
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.