Uşak

Büyük Zafer'in 93. yıl dönümü

15:26 30 Ağustos 2015
Büyük Zafer'in 93. yıl dönümü

Uşak Valisi Yavuz: "30 Ağustos 1922'de Türk milleti zamanın en güçlü orduları karşısında kadını, erkeği, genci, yaşlısıyla topyekun bir savunma yaparak büyük bir destan yazdı"

 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Uşak Valisi Seddar Yavuz, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik birer kutlama mesajı yayımladı. 

Vali Yavuz, mesajında Büyük Zafer'in 93. yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşadığını belirterek "30 Ağustos 1922'de Türk milletinin zamanın en güçlü orduları karşısında kadını, erkeği, genci, yaşlısıyla topyekun bir savunma yaparak büyük bir destan yazdı" ifadelerini kullandı.

Mesajında, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin barışın, demokrasinin ve istikrarın ülkesi olduğunu vurgulayan Vali Yavuz, şunları kaydetti:

"Bulunduğumuz coğrafyada bağımsızlığın sembolü ve istikrarın kaynağı olan devletimiz, gücü ve her geçen gün yükselen ekonomisiyle büyümekte, milletin tüm fertlerinin toplumsal refah ve huzurunu temin etmektedir. Bizler bu bereketli topraklarda, birlik ve beraberlikten aldığımız enerjiyle güçlüyüz, azimliyiz, cesuruz. Kalbimiz memleketimiz ve bayrağımız için çarpmaktadır. Bizi, güçlü Türkiye hedefinden saptırmaya kimsenin gücü yetmeyecektir." 

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ise mesajında Türkiye'nin  93 yıl önce gösterdiği birlik ve bütünlüğü bugünde göstereceğine inandığını dile getirdi.

Türk milletinin tarih boyunca birlik ve beraberlik içinde yaşadığına işaret eden Cahan, "Tarihin her döneminde kirli eller vatanımızı bölme ve parçalama girişimlerinde bulunmuştur. Fakat her ne olursa olsun aziz milletimiz bu oyunlara düşmemiş ve beraberliğini dosta düşmana göstermiştir" değerlendirmesinde bulundu.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik de 30 Ağustos Zaferi'nin, milletimizin bağımsızlığı ve özgürlüğü için vermiş olduğu kahramanca mücadelenin adı olduğuna dikkati çekti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.