Uşak

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkanlar Kurulu Toplantısı

13:44 12 Eylül 2015
Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkanlar Kurulu Toplantısı

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, gazeteciliğin özel bir yasayla düzenlenmesi, cemiyet ve derneklerinin meslekte söz sahibi olması gerektiğini belirtti.

Uşak'ta düzenlenen Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu 4. Başkanlar Kurulu Toplantısı'nda konuşan Kolaylı, terör saldırılarını lanetlediğini, şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı dilediğini söyledi.

Meslek onurunu korumak ve gazeteciliğin hak ettiği saygınlığa ulaşmasını sağlamak için örnek bir güç birliği yaptıklarını dile getiren Kolaylı, Türkiye genelinde örgütlü 8 federasyon ve bunlara yetki veren 86 basın meslek kuruluşunun gücünü her platformda gösterdiklerini bildirdi.

En önemli sorunun, mesleği temsil etmeyenlerin kendini "gazeteci" diye tanıtması olduğunu anlatan Kolaylı, şöyle konuştu:

 "Gazetecilik mesleği, birçok yönüyle gözde olması nedeniyle maalesef kötü niyetlilerin hedefi haline geldi. Önüne gelen herkes gazete açıyor. Eline fotoğraf makinesi veya kamera geçiren, gazeteci olduğu iddiasıyla ortaya çıkıyor. Bu insanlar, mesleği kendi çıkarları uğruna iş takibi, tehdit ve şantaj aracı olarak kullanıyor. Herkesin şikayetçi olduğu bu durumun ortadan kalkması için dünyadaki uygulamalar da dikkate alınarak, gazetecilik mesleğinin yasal platforma oturtulması gerektiğini düşünüyoruz. Gazetecilik mesleği, tabipler odası ve baro gibi özel bir yasayla düzenlenmeli, cemiyetlerimiz ve derneklerimiz meslekte söz sahibi konuma gelmelidir."

Kolaylı, sektörle doğrudan ilgili Basın İlan Kurumu Yönetim ve Genel Kurul üyelikleri, Basın Kartları Komisyonu, Reklam Kurulu ve Radyo Televizyon Üst Kurulu üyeliklerinde, dernek ve cemiyetlerden temsilcilerin de görev alması gerektiğini savundu.

AB uyum sürecindeki iyileşmelere rağmen ifade ve basın özgürlüğü konusunda, mevzuat ile uygulamadan kaynaklanan sorunların devam ettiğini belirten Kolaylı, bu alanda toplumsal bir zihniyet değişimine ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.