Uşak

Uşak'ta öğrencilere bisiklet dağıtıldı

16:57 01 Ekim 2015
Uşak'ta öğrencilere bisiklet dağıtıldı

Sağlık Bakanlığının "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" projesi kapsamından Uşak'ta 72 öğrenciye bisiklet verildi

Sağlık Bakanlığı'nca yürütülen "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" projesi kapsamında 72 öğrenciye bisiklet dağıtıldı.

Uşak Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hasan Kaya, Atapark'ta düzenlenen bisiklet dağıtım törenindeki konuşmasında, teknolojinin yaşamı kolaylaştırdığını ancak uzun vadede bireylerin daha hareketsiz hale geldiğini ifade ederek bu durumun da insan sağlığını olumsuz etkilediğini belirtti. 

Fiziksel aktivitenin artmasının önemine değinen Kaya, şöyle devam etti:

"Hareketli yaşam çocukluk döneminden itibaren alışkanlık haline getirilmeli. Çocukluk döneminde yapılan egzersizler büyümü ve gelişme, çocuğun kendini iyi hissetmesi sağlar. Ayrıca çocuk yetişkinlik dönemindeki aktif yaşam stilini oluşturur ve obezitenin önüne geçilir. Obezitenin önüne geçmek ve sağlıklı bir nesil yetiştirmek için Milli Eğitim Bakanlığı 5-6 ve 7. sınıflara seçmeli olarak 'bisiklet modülü' dersini düzenledi. Bugün bu dersi seçen ilimizde 72 öğrenciyi bisikletle buluşturacağız."

Uşak Valisi Ahmet Okur, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hasan Kaya ve İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin'in imzaladığı protokol sonrası öğrencilere bisikletleri teslim edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.