Uşak

Uşak'ta tedavi edilen pelikan doğaya bırakıldı

10:56 25 Aralık 2015
Uşak'ta tedavi edilen pelikan doğaya bırakıldı

Eşme ilçesinde yaralı bulanan tepeli pelikan, tedavisinin ardından doğaya salındı

Uşak'ın Eşme ilçesinde avcılar tarafından vurulduktan sonra bir çobanın bulduğu yaralı tepeli pelikan, tedavisinin ardından doğaya bırakıldı. 

Ahmetler Mahallesi'nde çobanlık yapan İsa Uçar, arazide koyun otlatırken, avcılar tarafından vurulmuş yaralı tepeli pelikan buldu. Uçar, nesli tükenme tehlikesi altındaki kuşu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Uşak Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim etti. 

Veteriner hekim tarafından sol kanadındaki saçmalar temizlenen ve tedavisi tamamlanan pelikan, Kolonkaya Mahallesi yakınlarındaki Üçpınarlar Göleti'ne götürülerek doğaya salındı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Hüseyin Tekin, burada yaptığı açıklamada, gölette 32 tepeli pelikan bulunduğunu, bölgede sürekli kuş sayımı ve izleme gerçekleştirdiklerini belirtti.

Tepeli pelikanın nesli tehlike altındaki kuş türleri arasında olduğuna değinen Tekin, "Bölgemizde konaklamaları ve giderek sayılarının artması sevindirici. Ancak bilinçsiz kişiler tarafından vurulması çok üzücü. Bu ve benzeri olayların bölgede bir daha yaşanmaması için gölet çevresinde denetimlerimizi artıracağız" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.