Uşak

UŞİMDER'den seçmeli ders çağrısı

11:54 16 Şubat 2016
UŞİMDER'den seçmeli ders çağrısı

Uşak İmam Hatip Liseleri Mezunları Mensupları Derneği (UŞİMDER) Başkanı İsmet Çambel, velilere Hazreti Muhammed'in Hayatı Temel Dini Bilgiler, Kur'an-ı Kerim ve Arapça derslerini seçme çağrısında bulundu.

Bir öğrenci yurdunda düzenlenen basın toplantısında, konuşan UŞİMDER Başkanı İsmet Çambel, 2015-2016 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminde seçmeli dersi olan öğrenci ve velilerinin kararının oldukça önemli olduğunu belirtti.

Çocuklarımızın din, ahlak ve değerler dünyamızdan kopmaması için seçilecek derslerin çok önemli olduğunu vurgulayan Çambel, "Seçmeli derslerden Hazreti Muhammed'in Hayatı, Temel Dini Bilgiler, Kur'an-ı Kerim ve Arapça derslerini tercih etmeleri hususunda onları teşvik etmeliyiz" dedi.

Söz konusu derslerin seçilmesi halinde yeni nesillerin İslami konularda daha etkin bir bilgi birikimine sahip olacağını anlatan Çambel şunları söyledi:

"Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı güvenli bir şekilde geleceğe taşımak için sahip olmaları gereken medeniyet tasavvurunu inşa etmemiz gerekiyor. Bugün okul sıralarında kendilerine sunulan bilgileri tertemiz bir zihin ile özümseyen genç dimağlar sayesinde hayallerini kurduğumuz medeniyet tasavvuruna ulaşacağız. Tercihini hangi meslekten yana yaparsa yapsın her bir gencimizin manevi dinamiklere sahip olması gerektiğini düşünüyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.