Uşak

"Biyonik kol" için albüm çıkardı

13:59 02 Nisan 2016
"Biyonik kol" için albüm çıkardı

Uşak'ta doğuştan kolları olmayan İsa Songür, biyonik kol taktırmak için amatör olarak ilgilendiği fantezi müzik alanında bir albüm çıkardı.

Genetik bozukluk nedeniyle doğuştan sol kolu ve sağ kolunun dirseğinin altı olmayan İsa Songür, bu yıl şubat ayında çıkardığı "Hoşgeldin" adlı albümünden elde ettiği gelirle biyonik kol taktırmayı hedefliyor.

Songür, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocukluğundan bu yana müzikle uğraştığını, bir kolu olması hayaliyle yaşadığını ve bu nedenle elinden geleni yaptığını anlattı.

Engeline rağmen sürekli kendisini geliştirmek için çaba verdiğini ifade eden Songür, şöyle konuştu:

"Hiçbir zaman engelli olmaktan utanmadım. Şimdi artık biyonik kola kavuşmak için mücadele ediyorum. Yeni bir kola kavuşmam için 150 bin liraya ihtiyacım var. Öncelikle kendi çabalarımla bir albüm çıkardım. Uşak'ta bu konuda bana destek veren arkadaşlarım oldu. Kola kavuşmak için albüm satışına da başladım. Verdiğim mücadelenin engelli kardeşlerime de örnek olacağını biliyorum."

Songür, yerel sanatçılar Ufuk Çakır ve Mutlu Keklik'in katılımıyla 4 Mayıs'ta Atatürk Kültür Merkezi'nde halk konseri vereceklerini belirterek tüm Uşaklıları beklediklerini kaydetti.

- Belediye başkanından destek

Belediye Başkanı Nurullah Cahan ise yaptığı açıklamada, Songür'ün engelli vatandaşlara örnek bir davranış sergilediğini dile getirerek "Songür, yeni bir kola kavuşmak adına çaba veriyor. Biz de bu çabasında maddi ve manevi yanında olacağız" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.