Uşak

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

20:14 22 Nisan 2016
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Uşak Valisi Ahmet Okur, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve Uşak Üniversitesi Rektörü Sait Çelik, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Okur yayımladığı mesajda, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün TBMM'nin kuruluş gününü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan etmesinin son derece anlamlı olduğunu ifade ederek, 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin milli mücadelenin yönünü belirlediğini, topyekün bir savunmayı öngördüğünü anımsattı.

Atatürk'ün önderliğinde peş peşe kazanılan zaferlerle 20. yüzyılın başında emperyalist güçlerin, asker ve silahlarına güvenerek bugün de içinde Türkiye coğrafyasını şekillendirme arzularının hayalden öteye geçemediğini vurgu yapan Okur, şunları kaydetti:

"Milli mücadelenin sonunda aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin kahramanlıklarıyla elde edilen zaferin ardından, bağımsızlık mücadelesini Türkiye Cumhuriyeti Devletini kurarak taçlandıran Mustafa Kemal Atatürk, yeni devletin temellerini bu yüce Meclisin çatısı altında, halkın iradesini hakim kılarak atmıştır. Egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu ilkesiyle demokrasinin ve bağımsızlığın sembolü haline gelen TBMM bugüne kadar demokrasinin yerleşmesine, milletin birlik ve beraberliğine, devletimizin daha güçlü olmasına yönelik kararlar almıştır. Bu kutsal çatı altında yürütülen demokrasi mücadelesinden de hep milletimiz kazançlı çıkmıştır."

Uşak Belediye Başkanı Cahan, her zaman değer verilen çocuklara böyle bir günün armağan edilmesinin önemli olduğunu, çocuklara özel bir bayramın sadece Türkiye'de olduğunu ifade etti.

Cahan, mesajında şunları kaydetti:

"23 Nisan tarihimizde çok önemli bir yer tutmaktadır. Bundan yaklaşık bir asır önce emperyalist devletler ülkemizi parçalama ve yağmalama niyetiyle işgal etmişlerdir. Asırlarca şanlı bir şekilde dünyaya hükmeden ve hiçbir millete zarar vermeyen şanlı ülkemiz, maalesef yok olma aşamasına gelmişti. İşte millet bu gidişe dur diyecek adımları o dönemde attı."

Uşak Üniversitesi Rektörü Çelik ise, çocukların geleceğe umutla bakan, sağlıklı ve üretken, araştıran, sorgulayabilen ve donanımlı kişiler olarak yetişmeleri için sorumluluk bilincinde hareket edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.