Uşak

Minik öğrencilerden trafik denetimi

18:02 09 Mayıs 2016
Minik öğrencilerden trafik denetimi

Uşak'ta, Karayolu Trafik Güvenliği Haftası nedeniyle minikler, kırmızı ışıkta geçen yayalara "dur" dedi.

Yayaların bilinçlenmesi ve trafik kurallarının yalnızca araçlar için olmadığı mesajını vermek amacıyla, Gazi Mustafa Kemal İlkokul öğrencileri bir saat boyunca yaya geçidinde nöbet tuttu.

Fatih Caddesindeki yaya geçidinde bekleyen öğrencilere trafik polisleri de eşlik etti. Uygulamada öğrenciler kırmızı ışık yandığında yaya yolunu el ele tutuşarak yaya geçişine kapattı.

Çocuklar, yayaların ihmal ettiği, özen göstermediği trafik kuralları konusunda uyarılarda bulundu, yapılan yanlışları ve doğruları hatırlattı.

Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Amirliği ile ortaklaşa yapılan etkinlikte, polisler de yaya geçidinde vatandaşları kontrol etti ve uyarılarda bulundu.

Karayolu Trafik Güvenliği Haftası kapsamında yapılan etkinlikte trafik polisleri kırmızı ışık yandığında geçen yayalara 92 lira para cezası kesti.

Sınıf Öğretmeni Sadık Şentürk gazetecilere yaptığı açıklamada, Trafik Haftası kapsamında vatandaşların daha bilinçli davranmaları ve trafik kurallarının yalnızca sürücüler için olmadığını, yayalar içinde trafik kurallarının olduğunu belirtmek için öğrencilerle yürüyüş ve trafik denetimi yaptıklarını söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.