Uşak

Türkiye darbe girişimine karşı ayakta

04:02 16 Temmuz 2016
Türkiye darbe girişimine karşı ayakta

Uşak kent meydanında toplanan on binlerce vatandaş İstanbul ve Ankara'da FETÖ'den darbe girişimini protesto etti.

Türk bayrakları ile alanı dolduran vatandaşlar, İstanbul ve Ankara'daki darbe girişimini protesto etti. Sloganlar ve dualarla hükumete destek olan kalabalığa seslenen Uşak Valisi Ahmet Okur birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Türkiye'nin her zamankinden daha güçlü olduğunu aktaran Okur, "Ülkemizin birlik ve bütünlüğüne, aziz milletin huzur ve güvenliğine kasteden darbe kalkışmasına gereken cevap verildi." dedi.

Vatandaşlara bayrağa, milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkma çağrısında bulunan Vali Okur şunları söyledi:

"Memleketimizdeki huzur, istikrar ve güven ortamını darbe kalkışmasıyla bozmak isteyenlere en büyük cevabı yüce milletimiz birlik ve beraberliğiyle tek yürek olarak vermiştir. Bu olayın duyulduğundan ilk andan itibaren valilik makamımızda şahsımla birlikte sayın milletvekillerimiz, garnizon komutanımız, adli yetkililerimiz, emniyet müdürümüz, belediye başkanımızla birlikte görevimizin başında dimdik ayakta idik. Bizim ordumuz peygamber ocağı, askerimiz vatan aşığıdır. Yurt genelinde kesinlikle kabul görmeyen, bir avuç hainin tezgahına bizim ilimizden de kesinlikle destek verilmemiştir. İlimizdeki askerimiz polisimiz, güvenlik güçlerimiz vatandaşla birlikte tek yürek olmuş, demokrasisine, milli iradeye sahip çıkmıştır. Dün olduğu gibi bugün de bu millet devlete, askere, hükumete sahip çıkacaktır. Kahraman ordumuzun arasına sızan ve millete kasteden hainler mutlaka cezalandırılacaktır."

AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, milletin tankların önüne yatarak darbecileri durdurduğunu söyleyerek, demokrasinin kazandığını ifade etti.

AK Parti Uşak Milletvekili Alim Tunç, Türkiye'nin güçlenmesinden rahatsız olanların çabalarının sonuçsuz kalacağını belirterek, vatandaşlara teşekkür etti.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan darbe girişimi karşısında aziz Türk milletinin tek yürek olduğunu ve sokağa çıkarak demokrasiye sahip çıktığını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.