Uşak

Regaip Kandili'ne doğru

16:35 29 Mart 2017
Regaip Kandili'ne doğru

Uşak Valisi Ahmet Okur, Regaip Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında, Regaip Kandili'nin tüm insanlığa barış ve huzur getirmesi temennisinde bulundu.

Vali Okur yaptığı yazılı açıklamada, yeryüzünde her yıl manevi bir yenilenme mevsimi olan mübarek üç aylara bir kez daha kavuşmanın huzurunu yaşadıklarını ifade etti.

"Regaip Kandili dünya ve ahirete ilişkin her türlü beklentiyi Rabbimize yöneltmemiz gerektiğini hatırlatan mübarek bir gecedir" görüşünü aktaran Okur, "Nihayetsiz istek ve hırslara sahip insanoğlunun kendini dizginlemesi ve ruhunu bu manevi iklimde temizleyip terbiye edebilmesi için Regaip Gecesi, tüm davranışlarımızda ne kadar Allah'ın rızasını gözettiğimizi sorgulayabilmek açısından büyük bir fırsattır." ifadelerini kullandı.

Okur mesajının devamında şu görüşlere ter verdi:

"Bu mübarek gece vesilesiyle kalplerimizi gururdan, kibirden, nifaktan, hasetten, kin ve nefretten uzaklaştıralım. Bizler dualarla birlikte yeryüzündeki tüm Müslümanların ve İslam coğrafyasının huzur ve esenliği için de dua edelim, insanlığın ortak huzurunu tehdit eden terör, şiddet, savaş ve düşmanlığın yerini barış ve huzura bırakması, tercihlerimizin hep iyiye, güzele ve doğruya yönelik olması ve bu aylarda yapacağımız ibadet, dua ve yakarışların kabul olması için Yüce Allah'a yönelelim."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.