Uşak

Uşak İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

16:10 13 Nisan 2017
Uşak İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Uşak'ta, İl Koordinasyon Kurulu 2017 yılı 2. dönem toplantısı yapıldı.

Özmerkez İl Genel Meclisi toplantı salonunda Uşak Valisi Ahmet Okur başkanlığında gerçekleşen toplantıda 2017 yılı 1. dönem yatırımları ele alındı.

Toplantıda konuşan Vali Okur, kent için öngörülen yatırımların büyük ölçüde netleştiğini söyledi.

Yatırımcı kuruluşlarca yürütülen 223 projeden 7'sinin tamamlandığını belirten Vali Okur, 174 projenin devam ettiğini, ihale aşamasında olan 28 proje bulunurken, 14 projeye henüz başlanmadığını kaydetti.

Okur sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kurumlarımızın yatırım programları büyük ölçüde netleşti. Hem proje sayısında hem de ödenek miktarında önemli ölçüde artışların olduğunu görüyoruz. İnşallah kurumlarımızın yatırımlarını süresi içinde hızlı bir şekilde hayata geçirmesiyle vatandaşlarımıza sunulan kamu hizmetleri daha verimli ve daha sağlıklı bir hale gelecektir. "

Toplantıya, AK Parti Uşak Milletvekili Alim Tunç, Vali Yardımcısı İsmail Gürsoy, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, yatırımcı kuruluşların bölge müdürleri ile daire müdürleri katıldı.

- İzleme raporu

Öte yandan 2017 yılı 1. dönem yatırım izleme raporlarına göre, kurumların yatırım programında bulunan 290 projenin toplam bedeli 1 milyar 453 bin bin lirayı bulduğu bildirildi.

Yatırımcı kuruluşlar 36 milyon 842 bin lira, belediyeler 1 milyon 373 bin lira olmak üzere toplam da 38 milyon 215 bin liralık harcama yapıldı.

Yatırımcı kuruluşların yürüttükleri projelerde yüzde 16 oranında nakdi gerçekleşmeye karşılık yüzde 38 fiziki gerçekleşme, belediyelerin yürüttükleri projeler toplamında ise yüzde 1 oranında nakdi gerçekleşmeye karşılık yüzde 27'lik fiziki ilerleme sağlandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.