Uşak

10. Uluslararası Öğrenci Buluşması

16:42 06 Mayıs 2017
10. Uluslararası Öğrenci Buluşması

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu ve Uşak Belediyesince düzenlenen "10. Uluslararası Öğrenci Buluşması" ekinliği gerçekleştirildi.

15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinlikte Somali, Madagaskar, Tanzanya, Tacikistan, Suriye gibi 32 farklı ülkeden gelen öğrenciler katıldı.

Ülkeler arasında kardeşlik köprüleri kurulması amacıyla gerçekleştirilen etkinliğin bu yılki teması "Rengimiz Türkiye, hazırız geleceğe" olarak belirlendi.

Dünyanın dört bir yanından öğrenim görmek için Türkiye'ye gelen öğrenciler, etkinlikte hem kendi kültürlerini tanıtma hem de başka kültürleri tanıma fırsatı buldu.

Etkinlikte konuşan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, kendi tercihleriyle gelen 32 farklı ülkeden öğrencilerle beraber olduklarını ve yabancı öğrencileri misafir etmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Türkiye'de son yıllarda birçok alanda çok ciddi atılımlar gerçekleştirdiğini belirten Cahan, "Türkiye'de eğitim seviyesi ve kalitesi, geçmiş dönemlerle kıyaslanmayacak şekilde çok üst seviyelere çıkarıldı. Her ilde en az bir tane üniversite kuruldu. Biz üniversitelerimizde ve şehrimizde yabancı öğrencilerimizi ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Yabancı öğrenciler ülkelerinden uzakta, birlik içinde kendi kültürlerini yaşıyorlar." ifadelerini kullandı.

Öğrenciler, konuşmaların ardından, açtıkları stantlarda ülkelerine özgü ürün, motif, yöresel kıyafet, bayrak ve haritalarıyla ülkelerini tanıttı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.