Uşak

Uşak'ta Yenilikçi Lider Öğretmenler Projesi yıl sonu sergisi

18:11 23 Mayıs 2017
Uşak'ta Yenilikçi Lider Öğretmenler Projesi yıl sonu sergisi

Uşak'ta Yenilikçi Lider Öğretmenler Projesi yıl sonu sergisi açıldı.

Vali Ahmet Okur, Orhan Dengiz Anadolu Lisesinde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, eğitim alanında uygulanan projenin çok verimli geçtiğini söyledi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye'de eğitim sistemin yeniden ele alınmasının gerekliliğinin ortaya çıktığını ifade eden Vali Okur, "Sizlerin çok kıymetli katkılarıyla başlatıp yürüttüğümüz projemizin ilginiz ve başarılı çalışmalarınızla sonuçlarını görüyor olmaktan kıvanç duyuyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak 100 yıllık bir projeyi, vizyonu ortaya koymamız gerekiyor. Bunun için bugünden itibaren Uşak olarak, eğitim camiası olarak topyekun bir seferberlik başlatarak, hükumetimizin ve devletimizin çizdiği istikamet doğrultusunda kendimizi yenilemeliyiz." dedi.

Geleceğe yapılacak en büyük yatırımın eğitim olduğunu belirten Vali Okur, şunları kaydetti:

"Başarısız öğretmen yoktur, belki fazla gayret göstermeyen öğretmen vardır. Önümüzdeki süreçte öğrenci ve veli, öğretmenin puanlanmasında, performansının ölçülmesinde etkili olacaklar. Öğretmenimiz kendini yenilemeli, geliştirmeli, sınıfının önderi, lideri olmalı, gösterdiği hedef ve idealler evlatlarımızın dolayısıyla ülkemizin önünü aydınlatmalıdır. Eğitimde artık alternatifi başka yerlerde arama dönemi kapanmıştır, devletimizin kontrolünde bu işin sahibi biziz, sizsiziniz. İlimizde iki eğitim öğretim yılında uygulanmakta olan projelerimizin, hükumetimizin eğitim ile ilgili geneldeki hassasiyeti gibi yerelde bizlerin de hassasiyet ve katkısını göstermektedir."

İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin, proje kapsamında yapılan çalışmalar ve sonuçları hakkında bilgi verdi.

Konuşmaların ardından Vali Okur okulların proje uygulama stantlarını gezdi.

Programa, Uşak Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sayın Dalkıran, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, Jandarma Komutanı Albay Nedim Selbisu, daire müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.