Uşak

Okul yapımı için protokol imzalandı

21:15 24 Mayıs 2017
Okul yapımı için protokol imzalandı

Uşaklı hayırsever Ömer Toklu tarafından Kemalöz Mahallesi'nde yapılacak 16 derslikli ilkokul ve ortaokul yapımı için protokol imzalandı.

Valilik makamında gerçekleşen imza töreninde konuşan Uşak Valisi Ahmet Okur, 16 derslikli okula Dönmez ve Ömer Toklu İlkokulu/Ortaokulu adı verileceğini kaydetti.

Okulun Kemalöz Mahallesi'nde 4 bin 472 metrekarelik bir alana inşa edileceği proje tutarının 4 milyon lira olduğunu aktaran Vali Okur, şunları kaydetti:

"Şimdiye kadar yaptırılan çeşitli kademelerdeki okullarımızda binlerce evladımız eğitim görüyor. Devletimiz tarafından yapılan okullar yanında vatandaşımızın da arsa bağışlaması, bina yaptırması, eğitime ilişkin ihtiyaçları karşılaması eğitim konusunun ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösteriyor. Hayırsever vatandaşımız Ömer Toklu, ağabeyi merhum Dönmez Toklu'nun da isteği olan bir okul binasının yapımını üstlendi. Şehrimize böyle bir eser kazandırmaya vesile oldukları için Toklu ailesine tüm Uşaklı vatandaşlarımız adına teşekkür ediyorum."

Vali Okur, Uşaklı hayırseverlerin katkılarıyla ihtiyaç duyulan çok sayıda okul binasının yapımının tamamlandığını belirtti.

Uşak Hasköy'ünde doğup büyüyen ve uzun yıllar yurt dışında yaşayan Ömer Toklu ise, bir okulun yapımını üstlenmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Toklu, "Uşak'a bir okul yaptırmak ağabeyimin de büyük arzusu idi. İnşallah onun arzusunu da yerine getirmiş olacağız. Okul binamızın şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından okul yapımıma ilişkin protokol, Vali Okur ve hayırsever Toklu tarafından imzalandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.