Uşak

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

19:51 14 Temmuz 2017
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Uşak Valisi Salim Demir, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Demir, mesajında, devletin ve milletin istiklal ve istikbaline kastetmeye teşebbüs eden hain FETÖ'nün, 15 Temmuz'da 40 yıllık hain tezgahlarını uygulamaya koyduğunu ve 249 kişinin canına kıyarak Türkiye'nin birlik, beraberlik ve bağımsızlığımıza kast ettiğini belirtti.

Türk milletinin tarihi boyunca çeşitli saldırılara uğradığını ancak içeriden böylesi alçak bir girişimle ilk kez karşılaştığını belirten Demir, aziz milletinin kanlı darbe girişimini tarihte eşi benzeri görülmedik bir kahramanlıkla bertaraf ettiğini ifade etti.

15 Temmuz'da, Türkiye'nin her yerinde ayrı bir destan yazıldığını aktaran Demir, şunları kaydetti.

"Bu girişimin birinci yılında artık şu bilinmeli ki her bir karışı şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış bu aziz vatanımız ve dünyada tüm Müslümanların umudu, sesi ve soluğu olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti içeriden veya dışarıdan yapılacak saldırılara pabuç bırakacak değildir. Şükürler olsun ki vatansever halkımız sahip olduğu sağduyuyla her daim hakkın ve haklının yanında durmuştur. Gönül sultanlarının manevi ikliminde yaşadığımız bu topraklarda esarete asla boyun eğmemiştir. Bu topraklarda yüzlerce yıldır, farklı kültüre ev sahipliği yapan, üç kıtaya adaleti ve medeniyeti götüren aziz ecdadın torunları olan bizlerin arasından 15 Temmuz'da olduğu gibi ilk kurşunu sıkacak ve arkasından milyonları coşturacak bir Ömer Halisdemir çıkacaktır."

Vali Demir, ülkesinin ve milletinin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm aziz şehitleri rahmetle andığını, gazilere şükranlarını sunduğunu ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.