Uşak

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15:43 15 Temmuz 2017
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Uşak'ta, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle anma etkinliği düzenlendi.

Uşak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik etkinliği, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Programda dana sonra Kur'an-ı Kerim tilaveti yapılarak şehitler için du a edildi ve şiirler okundu.

Uşak Valisi Salim Demir, etkinlikte yaptığı konuşmada, Türk milletinin 15 Temmuz'da destan yazdığını söyledi.

15 Temmuz’u unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını belirten Demir, şunları kaydetti:

"Bu ülkede ezanları susturan darbeler yaşandı. Darbeleri durduran selalar okundu. 15 Temmuz 2016 akşamı bazı dış mihraklardan destek alan ve devletin kendisine sağladığı üniformayı, yetkileri kendisinin zanneden bazı gafiller devletin, milletin ve demokrasinin elde edebileceğini sandılar. Ancak bin yıllık tarihimizde, yüz yıllık geçmişimizde her girdiğimiz mücadelede gösterdiğimiz kahramanlıklar gibi bir gecede, bin yıllık ve yüz yıllık destanımızı yeniden yazarak 16 Temmuz sabahına devletimizi ve demokrasimizi zaferle çıkardık. Bunda emeği olan siz aziz milletimize şükranlarımızı arz ediyoruz."

Etkinlik, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerin verilmesiyle son buldu.

- Kent merkezinde anı defteri açıldı

Bu arada Uşak Valiliği tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla hazırlanan etkinlikler kapsamında Tritoğlu Parkı'nda vatandaşların 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin duygu ve düşüncelerini paylaşmaları amacıyla 15 Temmuz Anı Defteri açıldı.

Anı defterini imzalayan Vali Demir, deftere yazdığı mesajda, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin bir işgal hareketi olduğunu dile getirerek, şu ifadeleri not düştü:

"Geçtiğimiz yıl yaşanılan ihaneti unutmadık unutturmayacağız, başta FETÖ terör örgütü olmak üzere tüm terör örgütleri ile mücadeleye devam edeceğiz. 15 Temmuz'un yıl dönümünde tüm şehitlerimizi rahmetle gazilerimizi şükranlarımızla anıyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.