Uşak

Çevrecilerin altın madeni tepkisi

14:16 23 Ekim 2017
Çevrecilerin altın madeni tepkisi

Murat Dağı Yok Olmasın Platformu tarafından Murat Dağı'nda kurulması planlanan altın madenine karşı imza kampanyası başlatıldı.

Tritoğlu Parkı'nda oluşturulan stantta platform adına açıklama yapan Uşak Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Yüksel, Murat Dağı'nda kurulması planlanan altın madeninin çevreye olumsuz etkileri olacağını savundu.

Murat Dağı'nın Ege Bölgesi'nin ekelojisini belirlediğini savunan Yüksel, "2 bin 300 metre yüksekliğindeki Murat Dağı sıcak ve soğuk su kaynakları ile Gediz, Banaz, Porsuk, Büyük Menderes ve Sakarya nehirlerini besliyor. Bitki ve hayvan çeşitliliği ile dikkat çeken dağ Uşak ve Kütahya başta olmak üzere bölgenin oksijen kaynagı. Açılmak istenen altın madeni yüzbinlerce ağacın kesilmesi, binlerce ton dinatimin kullanılması, su kaynaklarının kuruması bereketli ovaların çölleşmesi demek. Biz çevreciler doğanın altından daha değerli olduğunu düşünüyor, altın madenine karşı çıkıyoruz." dedi.

TEMA Uşak Temsilcisi Barış Metin ise çevrecilerin altın madenine karşı ortak hareket etmesi gerektiğini belirterek vatandaşlara çağrıda bulundu.

Konuşmaların ardından imza kampanyası başlatıldı.

Murat Dağı Yok Olmasın Platformu Uşak Barosu, Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odası Uşak Şubesi, Uşak Veteriner Hekimler Odası, Uşak Çevre Gönüllüleri Derneği, TEMA Uşak İl Temsilciliği, ÇEDAY, Banaz Çayı Kurtarma Derneği ve Paşalılar Derneği gibi sivil toplum kuruluşlarından oluşuyor.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.