Uşak

Uşak Valisi Demir:

14:43 23 Ekim 2017
Uşak Valisi Demir:

Uşak Valisi Salim Demir, Uşak Organize Sanayi Bölgesi'nin (UOSB) genişletilmesine yönelik planlanan alternatif alanlarda incelemelerde bulundu.

İncelemede Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Kahraman ve köy muhtarlarından arazilerin fiziki yapısıyla ilgili bilgi alan Vali Salim Demir, UOSB'nin her geçen gün daha da büyüdüğünü ifade ederek, geleceğe yönelik genişleme planları için alternatif alanları tespit etmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Bir ülkenin gelişmesinde sanayi üretiminin önemli olduğunu ifade eden Vali Demir, "Ekonomik anlamda ülkemizin büyümesini ve gelişmesini istiyorsak sanayi ve tarım anlamında tüketen bir toplum değil; üreten bir toplum olmamız gerekiyor. Bu sebeple hem tarımsal üretim anlamında hem de sanayide arazilerimizi optimum şekilde değerlendirmeliyiz. Bunu gerçekleştirdiğimizde ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşmasında önemli katkılar sağlamış oluruz." dedi.

Dünyada hızlı bir değişimin söz konusu olduğunu ve buna ülke olarak her alanda uyum sağlamak gerektiğini ifade eden Vali Demir, şöyle konuştu:

"Her alanda ilimiz, ülkemizi büyütmeli ve geliştirmeliyiz. Bu büyümede önemli sektörlerden biri de şüphesiz sanayidir. Daha çok üretmeli, daha çok ihracat yapmalıyız ki ülkemiz dünyanın en önde gelen ülkeleri arasında daha üst basamaklara çıksın. Bunun yanında elbette hem Uşak olarak hem ülke olarak tarımı da geliştirmeliyiz. Devir artık tarımı modernleştirme, ekonomik değeri yüksek ürünler yetiştirme ve sulu tarıma geçerek yıl içinde birden fazla ürün yetiştirme devridir. Bu anlamda önümüzdeki süreçte Uşak’ta tarımın modernleşmesi ve gelişmesi için yoğun bir çalışma gerçekleştireceğiz. Devlet olarak, kamu kurumları olarak, sanayicimiz ve iş adamlarımızla, çiftçilerimizle el birliği ile İlimizi daha da kalkındırmak için canla başla disiplinli olarak çalışacağız"

Vali Demir ve beraberindekiler daha sonra UOSB Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ağaoğlu ile bir toplantı yaparak OSB’nin gelişmesiyle ilgili değerlendirmede bulundu.

Vali Salim Demir’e incelemeler sırasında AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar da eşlik etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.