Uşak

Uşak Valisi Demir'den Eşme'ye ziyaret

16:39 24 Ekim 2017
Uşak Valisi Demir'den Eşme'ye ziyaret

Uşak Valisi Salim Demir, Eşme ilçesini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

İlk olarak kapalı pazar yerinde düzenlenen Eşme TÜBİTAK Bilim Şenliği'ni ziyaret eden Vali Salim Demir, stantlarda sergilenen projeleri inceledi.

Daha sonra Eşme Kaymakamlığını geçen Demir, Kaymakam Ozan Gazel'den ilçenin genel yapısı ve yatırımlarla ilgili brifing aldı.

Eşme Belediyesini de ziyaret eden Vali Demir, Belediye Başkanı Hacı Mustafa Çetin'den çalışmalar ve projeler hakkında bilgi aldı.

Vali Demir, burada yaptığı açıklamada, belediyelerin vatandaşın birebir hizmeti için kurulmuş birimler olduğunu belirterek, "Belediyelerimizi ne kadar güçlü kılabilirsek hizmetleri o kadar iyi yapacağımıza inanıyoruz." dedi.

Belediye ziyaretinin ardından muhtarların katılımıyla bir düğün salonunda düzenlenen toplantıya katılan Vali Salim Demir, muhtarların vatandaşla devletin buluştuğu birinci kapı olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin dünyada özgüvenle söz sahibi bir devlet olmak için faaliyetlerini ve hizmetlerini arttırarak devam ettirdiğini aktaran Demir, şöyle konuştu:

"Eşme kilimi ilçenin önemli değerlerinden birtanesi. Hepimizin malumu el sanatları ekonomik gelişmelerle beraber sanayi üretimlerine karşı farklı bir konumda yer alıyor. Makine imalatları hem ekonomik olduğu için hem de ulaşımı kolay olduğu için el sanatlarının önüne geçmiş gibi gözüküyor. Ancak biz kültürümüzü korumak için yeniden el sanatları ile ilgili de çalışmalarımızı hem istihdam anlamında hem kültür değerlerimizin koruması anlamında onlara sahip çıkmaya devam edeceğiz"

Daha sonra yapımı devam eden yeni hükümet konağında ve Şehit Cemalettin Avcı Anadolu Lisesi Yurt binasında incelemelerde bulunan Vali Demir'e, ziyaretlerinde İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Jandarma Komutanı Albay Yalçın Baysal ve daire müdürleri eşlik etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.