Uşak

Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

14:54 10 Kasım 2017
Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yılı dolayısıyla Uşak Valisi Salim Demir ile Belediye Başkanı Nurullah Cahan birer mesaj yayımladı.

Vali Demir, Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yılının tüm yurtta anıldığını belirttiği mesajında Atatürk'ün lider kişiliğine dikkat çekti.

Atatürk'ün çok zor koşullara rağmen gösterdiği olağanüstü başarılardan ötürü dünya tarihinin en önde gelen liderlerinden biri olduğunu belirten Vali Salim Demir, Mustafa Kemal Atatürk'ün Birinci Dünya Savaşı'ndan yenik çıkmış, topraklarının birçoğu düşmanlarca işgal edilmiş, ekonomik olarak tükenmiş, savaşabilecek insan sayısı çok çok azalmış vatan topraklarını yeniden kurtuluş mücadelesine hazırladığını bildirdi.

Vali Demir, şu ifadeleri kullandı:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sayısız başarıları ve ülkemizi işgalden kurtarıp yeni bir devlet kurarak şahlanışa geçirmesi, diğer mazlum milletlere de ilham kaynağı olmuş, tüm dünyanın takdir ve beğenisini kazanmıştır. Ama ne yazık ki bu büyük dünya lideri, Ülkemiz adına milletimiz adına daha birçok başarı hikayesine imza atacak durumda iken, 10 Kasım 1938 tarihinde aramızdan çok erken ayrılarak ebediyete intikal etmiştir.

Mustafa Kemal Atatürk, yalnızca kazandığı zaferler ve bize kazandırdığı eserlerle değil aynı zamanda engin düşünceleriyle ortaya koyduğu fikirlerle başta milletimiz olmak üzere tüm dünyaya ışık tutan ve tutacak olan kalıcı bir liderdir. Bizler de devlet ve millet olarak onun "en büyük eserim" dediği Türkiye Cumhuriyeti başta olmak üzere eserlerine sahip çıkıp; onun fikirleri ışığında el birliği ile çok çalışarak ülkemizi daha ileri seviyelere getireceğiz.

-Belediye Başkanı Cahan

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ise Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün sadece ülkemizin değil tüm dünyanın saygı duyduğu, geleceğe ışık tutan, fikirleriyle ölümsüzleşmiş gerçek bir lider olduğunu kaydetti.

Atatürk'ün milletine duyduğu saygı, sevgi ve güven neticesinde birlik ve beraberliği sağlayarak cumhuriyetin temellerini attığını bildiren Başkan Cahan, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Milletimiz, Gazi Mustafa Kemal’in açtığı Cumhuriyet yolunda, her geçen gün daha fazla kenetlenerek, birlik ve beraberlik duygusuyla, demokrasiye sahip çıktığını her koşulda göstermeye devam etmektedir. Vefatının 79. yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve bu vesile ile vatanı uğruna canını vermiş kahraman silah arkadaşlarını, şehitlerimizi saygı, sevgi ve rahmetle anıyorum"


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.