Uşak

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepki

16:11 07 Aralık 2017
ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepki

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Kudüs'e yönelik yapılan çalışmanın bir çatışma planı olduğunu bildirdi.

Başkan Cahan, yaptığı yazılı açıklamada ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve Tel Aviv'deki büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıma kararına tepki göstererek Kudüs'e yönelik yapılan çalışmanın bir çatışma planı olduğunu iddia etti.

Kudüs’ün Ortadoğu'da ki barış ve huzur ortamı üzerinde önemli bir etkisi olduğunu belirten Cahan, şunları söyledi:

"Bu kadim şehir, 3 semavi din için kıymetli bir şehirdir. Buradaki hassasiyetin farkında olunmasına rağmen, böylesi bir adımın atılması ancak bir yıkım çalışması olur. Bölgedeki dengeler üzerinde tasarruf sahibi olmak, dünyaya yön vermek isteyen güçler her zamanki gibi emellerini başarabilmek adına bizler için kırmızı çizgi olan Kudüs'e dokunması söz konusu bile olamaz. Kudüs Ortadoğu barışının en temel meselesidir. Ve bu meseleyi böylesi bir hale getirmenin sonucu istedikleri gibi olmayacak."

Türkiye'nin tavrının net olduğunu, Kudüs'ü İsrail’in başkenti ilan eden hukuksuz tavra karşı İslam devletleri ile ortak hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Cahan, "Kudüs üzerinde herhangi bir statü değişimi yapılamaz. Bu bir kaos planıdır. Ve yalnızca Müslüman devletler değil, tüm dünya kararın karşısındadır. Dünyanın tepki gösterdiği böylesi bir duruma izin verilmeyeceğini, her gün hak ihlali gerçekleşen bölgede böylesi bir değişikliğin karşısında durulacağını ve her zaman Filistin’in yanında olduğumuzu söylemek isteriz." ifadelerini kullandı.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.