Uşak

Uşak'tan Afrin'e 2 tır yardım malzemesi gönderildi

19:08 22 Mart 2018
Uşak'tan Afrin'e 2 tır yardım malzemesi gönderildi

Uşak'ta yardım kampanyasında toplanan 5 bin battaniye, 4 ton tarhana ve 6 ton kuru gıda düzenlenen törenle Afrin'e gönderildi.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda düzenlenen törende Afrin halkına yönelik sürdürülen yardım kampanyası kapsamında bugüne kadar 5 bin battaniye, 4 ton tarhana ve 6 ton kuru gıda toplandığını söyledi.

Yardım malzemelerinin iki gün sonra Hatay'ın reyhanlı ilçesine ulaşacağını belirten Başkan Cahan, Uşaklıların bölge halkına yardım etmeye devam edeceğini söyledi.

AK Parti Uşak İl Başkanı Mehmet Çakın ise Zeytin Dalı Harikatı'nın başarıyla gerçekleştirildiğini belirterek, bölgenin tamamen terörden arındırıldığını ifade etti.

Bölge halkının acil ihtiyaçlarının karşılanması için yürüttükleri çalışmaların süreceğini aktaran Çakın, Türkiye'nin terörle mücadelesinin süreceğinin altını çizdi.

Uşak Kardeşlik Platformu adına konuşan Hayrat Vakfı Başkanı Mustafa Yankın da, kampanyaya destek olan herkese teşekkür etti.

Törende daha sonra Uşak Mehmet Akif İnan ilkokulu öğrencilerinin bölgede görevli Mehmetçikler için yazdığı mektuplar okundu, topluca dua edildi.

Etkinliğe katılanlar tırlara yardım malzemelerini yükledikten sonra araçları Hatay'a uğurladı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.