Uşak

Jandarma Teşkilatı'nın 179. kuruluş yıl dönümü

13:33 13 Haziran 2018
Jandarma Teşkilatı'nın 179. kuruluş yıl dönümü

Uşak Valisi Salim Demir, Jandarma Teşkilat'nın 179. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Demir, Jandarma Teşkilatı'nın kurulduğu günden itibaren kahramanlık ve cesaretin kurumsallaşmış bir göstergesi olduğunu, dünden bugüne görev alanındaki üstün başarılarıyla milletin gurur kaynağı haline geldiğini ifade etti.

Teşkilat mensuplarının vatandaşın huzur ve güvenliğini sağlamak üzere büyük bir özveri ile vazife yaptığını belirten Vali Demir, "Halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için çalışarak Türk milletinin sevgisini ve güvenini kazanan jandarma teşkilatımız kurulduğu tarihten bu yana kendisine duyulan güvene layık olmuştur" dedi.

Jandarmanın anayasanın vatandaşlarımıza sağladığı temel hak ve özgürlükler çerçevesinde, toplumsal huzur, dayanışma, adalet ve insan haklarına saygıyı esas alarak, emniyet ve asayişi sağlama görevini başarıyla yerine getirdiğini ifade eden Vali Demir, şunları bildirdi:

"Ülkemizin güvenliği ve halkımızın huzuru için halkla iç içe görev yapan jandarma teşkilatımız, üstün fizik ve moral gücüne sahip, nitelikli iyi yetişmiş personeli, ileri teknoloji ürünü modern silah, araç ve donanımı ile görev yaptığı her yerde terörle mücadele ve asayiş hizmetlerini, kanunun öngördüğü gibi gerçekleştirmektedir.

Jandarma teşkilatımız ülkemizde vatandaşlarımızın birlik ve beraberliğini bozmaya yeltenen, kutsal bayrağımıza ve vatanımızın bütünlüğüne kasteden tüm terörist unsurlara karşı daha önce olduğu gibi, 15 Temmuz hain darbe girişiminde de darbecilere haddini bildirmiş, bu yönde kararlı mücadelesini sürdürmektedir.

Milletimizin birlik ve beraberliği, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve devletimizin bekası için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla yad ediyor, Jandarma Teşkilatı'nın 179. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle, vatanımızın her bir karışında yürütülen hizmetlerde emeği geçen jandarma personelini ve onlara her zaman destek veren kıymetli aile fertlerini en samimi duygularımla kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum^."




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.