Uşak

Uşak Üniversitesi'nde "matematik" çalıştayı

18:46 10 Eylül 2018
Uşak Üniversitesi'nde "matematik" çalıştayı

Uşak Üniversitesi'nde düzenlenen "Ortaokul Matematik Öğretmenleri Mesleki Gelişim Çalıştayı" başladı.

Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Uşak Milli Eğitim Müdürlüğü ve Uşak Kanyon Koleji iş birliğiyle hazırlanan çalıştayın açılışı Bir Eylül Yerleşkesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Üç gün sürecek çalıştayın açılışına Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Nacar, Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin, Uşak Kanyon Koleji Kurucu Başkanı Prof. Dr. Servet Rütü Karahan, akademisyenler ve ortaokul öğretmenleri katıldı.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, açılış konuşmasında eğitimin önemine değinerek, eğitim öğretimde kalitenin artırılması gerektiğine vurgu yaptı.

Matematiğin sanıldığı gibi zor bir ders olmadığını, bu olumsuz algının değiştirilmesi gerektiğini belirten Savaş, " Matematik dersi denince öğrencilerin ayakları geri gidiyor. İnsanlar matematiğin öğretilmediğini veya öğrenemediklerini söylüyorlar. Bu algıyı değiştirmek öğretmenlerin elindedir. İlköğretim ve ortaokulda matematiği sevdirirsek çocuklarımız matematikten korkmayacaktır. Matematiğin hayatın her katmanında, doğanın her yerinde olduğunu anlatmamız ve göstermemiz gerekiyor." dedi.

Öğretmenlerin eğitim-öğretimde yeni yaklaşımları takip etmesi gerektiğine vurgu yapan Savaş, çalıştayın önemine değindi.

Savaş daha sonra "Matematiğin Tarihsel Gelişimi" sunumunu gerçekleştirdi.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.