Van

Terör olaylarına karşı sağduyu çağrısı

14:35 10 Eylül 2015
Terör olaylarına karşı sağduyu çağrısı

Kentte bulunan otobüs firmalarını ziyaret eden Van TSO, Mazlum-Der ile Van Otomobilciler ve Şoförler Odası, yetkililere geçmiş olsun dileklerini iletti

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO), Mazlum-Der ile Van Otomobilciler ve Şoförler Odası, kentte bulunan otobüs firmalarına geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Van TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Karaman, yaptığı açıklamada, sağduyu çağrısında bulundu ve ırkçı saldırıları kınadı.

Ülkenin çok zorlu bir süreçten geçtiğini belirten Karaman, bir aydır bölgede bulunan sivil toplum örgütleri olarak taraflara barış çağrısı yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini belirtti.

Karaman, şöyle konuştu:

"Son günlerde çatışmalı sürecin artarak devam etmesi hepimizi gelecek adına kaygılandırmaktadır. Özellikle kentlerde meydana gelen provokatif eylemler kabul edilecek eylemler değildir. Vanlı otobüs firmalarının ülkemizin batısında ırkçı saldırılara maruz kalması olayların suistimal boyutlarını ortaya koymaktadır. Bize düşen barış çağrılarımızı yenilemektir. Ülkede herkesi sağduyuya, aklı selim davranmaya, tüm koşullarda barış isteğimizi yenilemeye davet ediyoruz. Otobüs firmalarına da geçmiş olsun diyoruz."

Van Mazlum-Der Şube Başkanı Yakup Aslan ise ırkçı saldırıların tasvip edilemeyeceğini ifade etti.

Aslan, "Başkasına zarar vermek insan hakları ihlalidir. Bölgeden barış çağrımızı ülkenin tüm kesimlerine yapıyoruz. Ancak ortak barış çağrımız güçlenirse bu topraklarda barış olur. Tüm firmalarımıza geçmiş olsun" dedi.

Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanvekili Kadir Gülgeldi de otobüs firmalarının insan taşıdığını, yapılan tüm saldırıların da insan canına kasıt amacı taşıdığını kaydetti.

Gülgeldi, "İnsan yaşamı her şeyden önemlidir. Ölümden, kandan, şiddetten yana tavır almayacağız. Yaşatmak zorundayız, ortak yaşamı savunmalıyız" dedi.

Ziyarete, Van TSO Yönetim Kurulu Üyeleri Faruk Biner, Metin Abi, Diyaeddin Altındal, Van TSO Meclis Üyesi Yusuf Konak da katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.