Van

Vali Taşyapan, kamu yatırımlarını inceledi

11:57 19 Ekim 2015
Vali Taşyapan, kamu yatırımlarını inceledi

Vali İbrahim Taşyapan, Edremit ilçesinde hizmete girecek kamu yatırımlarını inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

İlk olarak Van 300 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile 200 yataklı Kardiyovasküler Cerrahi (KVC) Hastanesi yerleşkesine giden Vali Taşyapan, burada İl Sağlık Müdürü Dr. Ergun Yanmaz ve Şantiye Şefi Burçin Tansu Taş ile incelemelerde bulundu.

Dr. Yanmaz ve Şantiye Şefi Taş, Taşyapan'a hastanelerde sona gelinen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Hastanelerdeki incelemelerin ardından Edremit'teki Nur Tatar Spor Salonu'na geçen Taşyapan, burayı da Gençlik ve Spor Bakanlığı Tesisler Daire Başkanı Salih Kaplan ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ile inceledi. 5 bin kişilik spor salonunu, dış mekanlarından, tribünlerine ve salon zeminine kadar inceleyen Taşyapan, bu tesisin Van'da deprem sonrası oluşan spor salonu açığını kapatacağını söyledi.

Böylelikle Vanlılar'ın nezih ve modern bir ortamda spor yapabileceğini ve spor müsabakalarını izleyebileceklerini kaydeden Taşyapan, şöyle konuştu:

"İlimiz bu tesisle büyük çaplı spor organizasyonlarına ev sahipliği yapabilecek ve bu durum ilimizin spor turizmini etkileyecek. Ayrıca tesis, elit sporcu yetiştirilmesine katkı sağlayacak. İnşaatı bitme aşamasına gelen hastaneler çok önemli. Bu çapta bir hastane başka bir ilde bulunmamaktadır. Bu hastanelerin hizmete açılmasıyla sağlık hizmetinin kalitesi, nicelik ve niteliği çok yükselecek. Böylelikle Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi büyük bir sağlık kampüsüne dönüşecek." 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.