Van

Kapıköy Sınır Kapısı'nın açılması

17:16 19 Ekim 2015
Kapıköy Sınır Kapısı'nın açılması

Van Ticaret Sanayi Odası (TSO), DOĞUSİFED, Van İhracatçılar Birliği'nden oluşan heyet, yeniden hizmete açılan Kapıköy Gümrük Kapısını ziyaret etti.

Van TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Karaman ve beraberindekiler Kapıköy Gümrük Müdür Yardımcısı Ayhan Akpınar'ı ziyaret etti.

Karaman, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, yaklaşık 2 aydır kapalı olan Kapıköy Gümrük Kapısının Van için ne kadar önemli olduğunu yaşayarak gördüklerini söyledi.

İlin can damarı olan kapının mutlaka açık olması gerektiğini belirten Karaman, "İranla en çok sınırı olan il olarak tek kapımız Kapıköy Gümrük Kapısı, Van ve bölge için çok önemlidir. Burada çalışan tüm arkadaşlara başarılar dileriz. Her zaman onlara destek olacağımızı belirtiriz. Kapının yeniden hizmete başlaması için çaba gösteren, emek veren herkese teşekkür ederiz" dedi.

DOĞUSİFED Temsilcisi Müslim Erbay'da kapının, Van ve çevresindeki iller için çok önemli olduğunu belirterek "Kentin can damarı olan kapı, Van için çok önemli bir ekonomik değerdir. Kapıköy'ün tekrar açılması kent için olumlu bir gelişmedir. Emek veren herkese teşekkür ederiz" dedi.

Kapıköy Gümrük Müdür Yardımcısı Ayhan Akpınar ise amaçlarının yöre halkına hizmet olduğunu belirterek "Uzun bir aradan sonra tekrar bugün çalışmalara başladık. Bugün itibari ile Türkiye ve İran arasında tekrar geçişler başladı. Hergün sabah 09.00 ile 15.00 saatlerinde halkımıza hizmet vermeye başladık. Bu kapı tüm Van halkınındır. Bizlere destek olunmasını istiyoruz" dedi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.