Van

Milletvekili seçiminin ardından

15:40 03 Kasım 2015
Milletvekili seçiminin ardından

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, "Kürt sorununun çözümüne ilişkin beklentimiz var. Bu sadece bölgesel ya da yerel bir beklenti değil. Bu 13 yıldır bizi yöneten iktidarın da ortak görüşüdür. Dolayısıyla tüm ülkenin ortak sorunudur" dedi. 

Takva, Tuşba Toplantı Salonu'nda, milletvekili seçiminin ardından değerlendirmelerde bulundu.

Ülkenin gelecek 4 yılda doğru ve etkin kararlar çerçevesinde yönetilmesi gerektiğini belirten Takva, "Seçilmeye hak kazanan otoritenin bu ülkeyi hangi koşullarda yönetmesi gerektiğine ilişkin anlayışımızı, iş dünyasını temsilen paylaşmayı uygun bulduk" ifadesini kullandı.

Kente sağlanacak katma değerlerin, kendilerini yakından ilgilendirdiğini dile getiren Takva, Van'dan seçilen 8 milletvekilinden bazı beklentileri bulunduğunu söyledi.

Türkiye'nin önünde, tüm kesimleri ilgilendiren önemli konular olduğuna işaret eden Takva, şunları kaydetti:

"Kürt sorununun çözümüne ilişkin beklentimiz var. Bu sadece bölgesel ya da yerel bir beklenti değil. Bu 13 yıldır bizi yöneten iktidarın da ortak görüşüdür. Dolayısıyla tüm ülkenin ortak sorunudur. Birinci başlık olan beklentimiz, yeni anayasadır. Van'daki 8 vekilimizden ve Meclis'ten en büyük beklentimiz budur. Bu olmazsa ne olacak? Hepimiz tüm enerjimizi buna harcayacağız, bu yüzden diğer hiçbir sorunla ilgilenemeyeceğiz ve sorunlarımız gittikçe büyüyecek. Müzakere kanalların açılması ve yeni anayasa, hepimizin temel isteğidir."

Takva, Türkiye'de eşit yurttaşlık temeline dayanan demokratik ve sivil anayasanın inşa edilmesi sürecinde, tüm siyasi tarafların uyum içinde çalışmasını istediklerini vurguladı.

"Yakın tarihimizin en büyük siyasal adımlarından biri olan Çözüm Süreci, başladığı günden bu yana tüm toplumda büyük heyecan yaratmıştır" ifadesini kullanan Takva, sürecin devam ettirilmesi ve bölgede yatırım ortamının iyileştirilmesinin önem taşıdığını belirtti.

Takva, Türkiye'nin önündeki en büyük sorunlardan biri olarak nitelendirdiği "bölgeler arası gelişmişlik farkının" da bu süreçle asgari seviyeye indirilebileceğini söyledi.

- "Ayrışmacı değil, birleştirici olunmalı"

Van'dan seçilen milletvekillerinin politik bakış açılarının "ayrışmacı değil, birleştirici yönde" olmasının önemini vurgulayan Takva, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Kentimizin en önemli sorunu haline gelen sosyoekonomik problemlerin çözümünde bir araya gelmekten kaçınmamalılar. Çünkü biz lobisi en zayıf kentiz. İlimizde hedeflenen kalkınmanın gerçekleşmesi için merkezi yönetim ile yerel yönetimlerin eş güdümlü çalışması lazım. Kentin menfaatleri doğrultusunda yapılacak kolektif çalışmalar, ekonomik kalkınmanın önünü açarak, toplumun refahına hizmet edecek. Partilerin hazırladığı seçim beyannamesinde yer alan tüm konu başlıklarının, 8 milletvekilimiz tarafından da takip edilmesi gerekiyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.