Van

Van'da asker uğurlaması

11:23 06 Kasım 2015
Van'da asker uğurlaması

Van'da askere gidecek gençler, Kürtçe ve Türkçe şarkılar eşliğinde halaylar çekti

Van'da vatani görevlerini yapmak üzere askere giden gençler, şarkılar eşliğinde halaylar çekti.

Van'ın İpekyolu ilçesinde 95/4 tertip askerler, askeri birliklerine gitmek için Milli Savunma Bakanlığı İpekyolu İlçesi Askerlik Şubesi Başkanlığı'na geldi. Askerlik şubesi bahçesinde işlemlerinin tamamlanmasını bekleyen askerler, Kürtçe ve Türkçe şarkılar eşliğinde halaylar çekerek askere gitmenin mutluluğunu yaşadı. 

Askerlik şubesindeki işlemelerin ardından aileleriyle vedalaşan Mehmetçik, alkışlar eşliğinde vatani görevlerini yerine getirmek üzere birliklerine uğurlandı.

Askere gidecek gençlerden Abdullah Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatani görevi yapmanın her gencin boynunun borcu olduğunu söyledi.

Çalışkan, "Hele ki bu ortamda askere gitmek bizim için onur ve gurur verici. Halaylar çekerek eğlendik. Şimdi vatanımızı beklemeye gideceğiz" dedi.

Gençleri askere yolcu etmenin mutluluğu ve gururunu yaşadıklarını belirten asker adayı Orhan Serçe'nin amcası Medeni Serçe ise "İnşallah gittikleri gibi sağ salim dönerler ve onları yine törenle karşılarız" dedi.

Oğlunu askere uğurlayan anne Heyifhan Torus da "Askerlerimizi saz eşliğinde halay çekerek gönderiyoruz. İnşallah dönüşlerinde de yine böyle halaylarla karşılarız. Bundan sonra annelerin ağlamasını istemiyoruz. Çocuklarımızı huzurlu bir biçimde askere gönderiyoruz. İnşallah 12 ay sonra yine böyle davul zurnayla karşılarız. Tüm askerlerimize hayırlı görevler diliyoruz" diye konuştu.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.