Van

Başkale Belediyesi'nden kadın kooperatifine destek

14:12 06 Kasım 2015
Başkale Belediyesi'nden kadın kooperatifine destek

Başkale Belediyesi ve Kadın Destek Çevre ve İşletme Kooperatifi arasında, "Kadın ekonomisi ve istihdamı" protokolü imzalandı.

Kooperatifin geliştirilmesi ve işbirliği sağlanması amacıyla hazırlanan protokol, kooperatif üyesi Necla Bakır ve Belediye Başkan Yardımcısı Aynur Tarhan arasında imzalandı.

Tarhan, kadın kooperatiflerinin gelişmesi ve genişlemesi konusunda belediye olarak her zaman destek sunacaklarını söyledi.

Kadınları ekonomiye kazandırarak, yine ilçede kadın eliyle birçok projeyi hayata geçirmeyi amaçladıklarını ifade eden Tarhan, şöyle konuştu:

"Kadınların ne kadar özverili, emekçi ve direnişçi olduğunu hepimiz iyi biliyoruz. Her türlü fırsatın ve imkanın sağlanması için bu tür projelerimizin devam edeceğini belirtmek istiyorum. Bu projeler dahilinde üretilecek ürünlerimizi de şu an anda projesi bitme aşamasında olan Kadın Emek Pazarı'nda kolay bir şekilde sergileyerek satışa sunabilme imkanını da yaratacağız."

Bakır ise kadın kooperatiflerine belediyelerin bu yönlü destek vermesini anlamlı bulduklarını belirterek, imzalanan protokolle kadın kooperatifine destek sunan Başkale Belediyesi'ne teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.