Van

Van'da karla mücadele çalışmaları

16:18 04 Aralık 2015
Van'da karla mücadele çalışmaları

Van Büyükşehir ile Tuşba ilçe belediyelerinin karla mücadele ekipleri, yol açma çalışmalarının yanı sıra yolda mahsur kalan sürücü ve vatandaşların da yardımına koşuyor

Van'da etkili olan kar nedeniyle belediye ekipleri, bin 50 mahallede yol açma çalışmasını sürdürüyor.

​Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, karla mücadele ekiplerinin, kar yağışı nedeniyle kapanan yolların açılması için yoğun çalışma sürdürdüğü bildirildi.

Kar dolayısıyla yaklaşık 900 mahalle ve mezra yolunun ulaşıma açılması için ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

Kar yağışının yüksek kesimlerde 1 metreyi aştığı belirtilen açıklamada, şunlara yer verildi:

"Kentte, 6 bin kilometre yol ağında çalışma yapılıyor. Gece boyunca yaşanan aşırı yağış, buzlanma ve mahsur kalan araçların kurtarılması için ekipler seferber olurken, kent merkezinde ise ana arterlerde sabaha kadar yüzlerce kişi kar temizleme çalışmasına katıldı. Şimdiye kadar içinde 78 öğrenci ve öğretmenlerin olduğu servisler, 126 köy minibüsü veya sivil binek araç, 30 hasta nakil aracın tahliyesi yapıldı. Yolda kalan araçlar halatlarla çekilirken, ambulansların geçişinin sağlanması için gece boyunca yol açma çalışmaları yapıldı."

Özellikle yüksek kesimlerde bulunan mezra ve köy yollarının açılması için karla amansız şekilde mücadele eden ekiplerin, oldukça zor saatler geçirdiği kaydedilen açıklamada, gece boyu tipi nedeniyle birçok belediye ekibinin de yüksek kesimlerde mahsur kaldığı bildirildi.

Açıklamada, "Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı karla mücadele çalışmaları için 10 dozer, 40 greyder, 26 loder, 18 beko loder, 35 kamyon, 8 çekici trayler, 16 servis aracı, 16 çift kabin pikap, 5 kar savurma aracı, 6 tuzlama kamyonu, 4 minibüs olmak üzere toplam 150 iş makinesi, 40 hizmet aracı ve 450 kişi ile 13 ilçe ve 1050 köyün yol açma çalışmalarını sürdürdü" ifadesine yer verildi.

Kentin ana arterleri için ise Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığının, 150 kişilik ekiple kaldırım ve ana arter kar temizleme çalışması yaptığı aktarıldı.

- Tuşba Belediyesi sağlık ekiplerini kurtardı

Tuşba Belediyesi ekipleri ise hasta almaya giderken mahsur kalan sağlık ekiplerini kurtararak, hastanın hastaneye ulaşmasını sağladı.

Tuşba ilçesine bağlı Çitören Mahallesi'nde rahatsızlanan hastayı almaya giderken yolda mahsur kalan sağlık ekiplerini kurtarmaya giden ekipleri, zorlu çalışmanın ardından yolu ulaşıma açtı.

Kurtarılan sağlık ekipleri, Tera Demirtaş ve Nesibe Yıldırım isimli hastalara müdahale etti.

İlk müdahalenin ardından yeniden yola çıkan sağlık ekipleri, belediye ekiplerinin yardımıyla hastaları hastaneye ulaştırdı.

112 Acil Servis personeli Berkay Demir, yolda mahsur kaldıklarını belirterek, "Arkadaşlarımız da geldi ve onlarda kara saplandı. Onları da bizi de belediye ekipleri kurtardı. Hepsinden Allah razı olsun. Yaklaşık 3 saat boyunca yolda kaldık. Ambulansımızın 2 zinciri koptu ve şaft demiri kırıldı" dedi.

Çitören Mahalle Muhtarı Mustafa Abalı da belediye yetkililerine teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.