Van

3 bin rakımlı geçitte karla mücadele

12:04 07 Aralık 2015
3 bin rakımlı geçitte karla mücadele

Van'ın Bahçesaray ilçesinin 3 bin rakımlı Karabet geçidinde yoğun kar ve tipi nedeniyle mahsur kalan araçlar, ekiplerce kurtarıldı.

Kar ve tipi yüzünden ulaşıma kapanan Van-Bahçesaray karayolunun Karabet geçidi, karla mücadele ekiplerinin 4 saatlik yoğun çalışmasıyla yeniden açıldı.

Bahçesaray'a gitmeye çalışan ancak olumsuz hava koşulları nedeniyle Karabet geçidinde mahsur kalan 20 araç da Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yol açma çalışmasının ardından ilçeye ulaştı. 

Kaymakam Serhat Karabektaş, AA muhabirine, kar ve tipi nedeniyle sürekli kapanan yolun açık tutulması için ekiplerin aralıksız çalıştığını söyledi.

Karabet geçidine çığ düştüğünü belirten Karabektaş, şöyle konuştu:

"Ekiplerimiz yolda sürekli çalışma yapıyor. Gece yolumuz ekiplerimiz tarafından açılmıştı ancak ekiplerin çalışma yaptığı yere yeniden çığ düştü. Zaman kaybedilmeden yolun açılması için çalışma başlatıldı. Ekiplerimiz vatandaşlarımızın mağdur olmaması için bölgede sürekli bekliyor. Yol kapanması ya da vatandaşların mahsur kaldığı vakalarda hemen olaya müdahale ediliyor. Yağışın yanı sıra çığ düşmesi nedeniyle de yol sürekli kapanıyor ancak ekiplerimiz yolu açık tutmak için gereken çabayı gösteriyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.