Van

Vali Taşyapan, İmam Hatip Lisesi'ni ziyaret etti

16:58 10 Aralık 2015
Vali Taşyapan, İmam Hatip Lisesi'ni ziyaret etti

Vali İbrahim Taşyapan, okul ziyaretleri kapsamında İpekyolu ilçesindeki Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne gitti.

Taşyapan, Van depremi sonrası İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2013 yılında yaptırılan okula yaptığı ziyarette, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin ile Okul Müdürü Süleyman Yavuzer tarafından karşılandı.

Okulda ilk olarak öğretmenler odasına giderek öğretmenleriyle tanışan Taşyapan, öğretmenlere, mesleklerinin eğitimin temelini oluşturduğunu, öğretmenlerin iyi yetişmelerinin ve kişiliklerinin, öğrencilerin geleceğine yön verdiğini kaydetti.

Eğitim öğretimde öğretmen dışındaki tüm unsurların yardımcı unsurlar olduğunu hatırlatan Taşyapan, şöyle konuştu:

"Öğrenciler adına bu temel unsur, hayat boyu unutulmayacak yönleriyle hatırlanabilmektedir. Mesleğiniz, ödün verme ve örnek olma mesleğidir. Eserleriniz gelecekte toplumun her kademesinde yer alacaklar, bizlerin yerlerine geçeceklerdir. Bu nedenle her birinin bu konu göz önünde tutularak yetiştirilmesi gerekiyor."

Okul kütüphanesini gezen ve burada ders çalışan öğrencilerle de bir süre sohbet eden Taşyapan, daha sonra okul kantin, spor salonu ve konferans salonunda incelemelerde bulundu.

Yemekhane ve mutfak kısımlarını da gezerek çalışanlardan, öğrencilerin sağlığına yönelik gerekli özen ve hassasiyetin gösterilmesini isteyen Taşyapan, okul ile ilgili Müdür Yavuzer'den brifing aldı.

Yavuzer, 5 bin 600 metrekare alan üzerine kurulu okuldaki 32 derslikte 75 öğretmenin görev yaptığını ve bin 41 öğrencinin tam gün eğitim gördüğü anlattı. Taşyapan, daha sonra okuldan ayrıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.