Van

Van'daki trafik kazası

15:18 12 Aralık 2015
Van'daki trafik kazası

Van Valisi İbrahim Taşyapan, 11 kişinin yaşamını yitirdiği trafik kazasına ilişkin, "Hayatını kaybedenlerin içerisinde ücretli öğretmenlerimiz, astsubayımız, vatandaşlarımız var" dedi.

Vali Taşyapan, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi'nde kazada hayatını kaybedenlerin otopsi işlemi için bekleyen yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu. 

Hastanede tedavileri süren yaralıların durumu hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Taşyapan, burada yaptığı açıklamada, Çaldıran ilçesinden hareket eden servisin sabah saatlerinde karşı yönden gelen kamyonetle çarpıştığını hatırlattı.

"Kazada 11 kardeşimizi kaybettik, 4 kardeşimiz de yaralandı. İçerisinde ücretli öğretmenlerimiz, astsubayımız, vatandaşlarımız var" diyen Vali Taşyapan, şunları söyledi:

"Hakikaten ilçemiz için çok acı bir hadise. Ölenlerimiz için yapacak bir şey yok ama yaralılarımızın tedavilerini en iyi şekilde yapmak için gayret sarf ediyoruz. Üniversite, bölge ve özel hastanelerimizin imkanlarını seferber ettik. Kazada hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarına başsağlığı diliyorum. Allah sabırlar versin. Yollarımız duble, bölünmüş yollar ama gerek sürat, gerek sürücü hataları nedeniyle kazalar yaşıyoruz. 11 canımıza mal oldu. Buradan bütün sürücülerimize daha dikkatli daha tedbirli araç kullanmalarını tavsiye ediyorum." 

Taşyapan, Gevaş ile Erciş ilçesinde de iki ayrı kazanın yaşandığını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.