Van

YYÜ Tıp Fakültesi öğrencileri önlük giydi

13:16 17 Aralık 2015
YYÜ Tıp Fakültesi öğrencileri önlük giydi

 Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ)  Tıp Fakültesi birinci sınıf öğrencilerine önlük giydirildi.  

YYÜ Tıp Fakültesi'nde geleneksel hale gelen "önlük giydirme" töreni, Tıp Fakültesi Toplantı Salonu'nda gerçekleşti.

Öğrenci velilerinin de katıldığı törende konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Tıp Fakültesinin kurulduğu günden beri bölgeye, ülkeye hizmet ettiğini söyledi.

Battal, "Fakültemiz bunların yanında yurt dışında da önemli görevler ifa eden bireyler yetiştirmeye devam etmektedir. YYÜ artık ülkemizde ve yurt dışında da ismini duyuran bir üniversite haline gelmiştir" dedi.

Öğrenci velilerine de seslenen Battal, şöyle konuştu:

"Çok iyi bir üniversite ve çok iyi bir fakültede bulunuyor çocuklarınız. Bundan dolayı mutlu olabilirsiniz. Öğrencilerimiz her dakika gerek telefonla gerek sosyal medya üzerinden rahatça bize ulaşabiliyor. Değerli veliler bu konuda da müsterih olun. Çocuklarınız önlük giyme töreniyle artık gelecekteki hayatlarına ilk adımı atacak. YYÜ ailesinin bir ferdi olan öğrencilerimizi kutluyorum. Fakültemiz hem hocalar hem de donanım bakımından çok modern bir yapıya sahip. Önlük giyme töreninin hayırlara vesile olmasını diliyorum."

Rektör Battal, konuşmasının ardından fakülteye LYS puan sıralaması bakımından birinci olarak yerleşen öğrencilere YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın imzası bulunan teşekkür belgesini verdi.

Program, Battal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Faik Öner, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Tuncer ve akademisyenlerin öğrencilere önlük giydirmesiyle son buldu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.