Van

"Van Barış İnsiyatifi"nden barış çağrısı

13:58 19 Aralık 2015
"Van Barış İnsiyatifi"nden barış çağrısı

 Van'daki meslek ve sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu "Van Barış İnisiyatifi"nden "çatışmalı sürecin son bulması" çağrısı yapıldı. 

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO), Van Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (ESOB), Van Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Birliği (SMMMOB), Van Barosu, Van Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD), Van Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD), Van Mazlumder ve Van Şoförler ve Otomobilciler Odası üyelerinden oluşan "Van Barış İnisiyatifi Yürütme Kurulu", bölgede yaşanan süreci değerlendirmek üzere ticaret ve sanayi odasında toplandı.

Toplantı sonrası yapılan ortak açıklamada, gelişmelerden duyulan kaygıya işaret edilerek, bu sürecin toplumsal alanda derin ayrışmalara sebep olduğu, bölgenin tamamına sirayet edecek özellikler taşıdığı belirtildi.

Gelişmelerin kardeşlik hukukuna da zarar verdiğine dikkat çekilen açıklamada şu değerlendirmelerde bulunuldu:

"Bu sorun sadece bölgemizin sorunu olarak kabul edilmemelidir. Sorun tüm Türkiye'nin ortak sorunudur. Burada yaşanan çatışmalı sürecin yarattığı tahribat hepimizi etkileyecektir. Van Barış İnisiyatifi bileşenleri olarak bölgede hakim olan bu çatışmalı sürecin son bulmasını istiyoruz. Özellikle hendeklerin, operasyonların, sokağa çıkma yasaklarının, yasaklı bölgelerin ve yaşanan tüm bu uygulamaların toplumda onarılması güç yaralar oluşturduğunu, halkların birlikte yaşama iradesine zarar verdiğini gözlemlemekteyiz. Kaybedilen her şey hepimizindir. Yitenler de biziz."

Açıklamada, bu duruma seyirci kalınmaması çağrısı da yapılarak "Bölgede yaşanan tüm olumsuzlukların doğru ve tarafsız bir gözle rapor edilip başta Sayın Cumhurbaşkanı, Başbakan, kabine üyeleri, TBMM ve siyasi partiler nezdinde girişimde bulunacağımızı tüm kamuoyunun dikkatine sunarız" ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.