Van

Mevlit Kandili

13:24 22 Aralık 2015
Mevlit Kandili

Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Mevlit Kandili münasebetiyle mesaj yayımladı.

Özgökçe, mesajında, bu akşama denk gelen gecenin Hz. Muhammed'in dünyayı şereflendirdiği Mevlit Kandili olduğunu hatırlattı.

İslam alemindeki beş kutsal geceden biri olan Mevlit Kandili'ni tebrik eden Özgökçe, "Peygamberimiz, huzurlu, mutlu ve adaletli bir yaşamın müjdecisi olarak yeryüzüne getirdiği hak ve adalet gibi değerlere, insanlığın özellikle bu dönemde çok daha fazla muhtaç duyduğu bir gerçektir. İslam ülkelerinin ve tüm dünyanın derin acılar yaşadığı günümüzde, Peygamberimizin sunduğu mesajlara kulak vermeye ve ortaya koyduğu yüksek ahlakı örnek almaya daha çok ihtiyaç duyulmaktadır. Bu nedenle Mevlit Kandili, O'nun getirdiklerini anlamak için önemli bir fırsattır" ifadelerini kullandı.

Dünyanın dört bir tarafında şer güçlerinin sistematik olarak meydana getirdiği kaos ve iç çatışmaların, herkesin kalbini, vicdanını, ruhunu yaraladığını ve yaşanılan acılar karşısında hüzün, matem ve ümitsizliğe sevkettiğini kaydeden Özgökçe, şunları kaydetti:

"Yüce Rabbimizin rahmet kapılarını sonuna kadar açtığı bu gecede, Tuşba'mız, şehrimiz, ülkemiz, İslam alemi ve tüm insanlık için de duada bulunarak, barış ve kardeşlik duygularının yoğunlaştığı, huzur dolu bir dünya dilerken, bu kandil gecesinin ailemiz, milletimiz, ülkemiz ve İslam alemi için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz eder, saygılar sunarım."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.