Van

Banka soyguncusuna, "cezai ehliyeti yok" tahliyesi

11:05 30 Aralık 2015
Banka soyguncusuna, "cezai ehliyeti yok" tahliyesi

CEMAL AŞAN - Van'da bir banka şubesindeki 14 kişiyi rehin alarak 500 bin lira fidye isteyen sanık, cezai ehliyetinin olmadığı yönündeki raporla serbest bırakıldı.

Tuşba ilçesindeki bir banka şubesini 25 Mart'ta soyma girişiminde bulunduğu gerekçesiyle hakkında dava açılan Veysel Yolcudağ'ın yargılanmasına Van 3. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi.

"Cebir veya tehdit kullanılmak suretiyle ya da gece vakti, silahlı iş yeri dokunulmazlığını ihlal etme", "silahla yağmaya teşebbüs", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda silahla ateş etme" ve "kamu malına zarar verme" suçlarından 97 yıla kadar hapsi istenen Yolcudağ hakkında Adana Dr. Ekrem Tok Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesince hazırlanan rapor mahkemeye ulaştı.

Raporda, "Mevcut akıl hastalığı şahsın işlediği fiilin anlam ve sonuçlarını algılamasını ve bu fiille ilgili davranışlarını yönlendirme yeteneğini ortadan kaldırıcı niteliktedir" denildi.

Mahkeme heyeti, hakkında düzenlenen raporda, hastalığının aktif dönemde olması, cezai ehliyetinin bulunmaması, hakkında kuramı ile tedavi kararının verilmesi gerektiğinin belirtilmesi üzerine sanık Yolcudağ'ın tahliyesini kararlaştırdı.

- Hamura bomba süsü vermişti

Van Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanığın fırından aldığı bir parça hamuru karton ve koli bandıyla sararak bomba süsü verdiği, müşteri gibi bankaya girerek pompalı tüfekle müşterileri rehin aldığı belirtilmişti. 

Sanığın rehineleri serbest bırakmak için 500 bin lira fidye, 3 araç ve helikopter istediği vurgulanan iddianamede, "Şüpheli, ikna çabaları devam ettiği sırada iki bayanı serbest bırakmıştır. Gece 02.00'de ikna çabalarının sonuç vermesi üzerine herkesi serbest bırakmış ve suç aletleriyle teslim olmuştur. Şüpheli, 2011 yılında babasının yanlış tedavi sonucu hayatını kaybettiğini, tedavi sırasında tüm maddi birikimlerini tükettiğini belirtmiştir. Borçlarını ödeyemediğini, bu sorunlar nedeniyle intihar etmeyi düşündüğünü belirten şüpheli, daha sonra kafasında basit plan yaparak bu girişimde bulunduğunu ifade etmiştir" ifadeleri yer almıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.