Van

İstanbul'dan, Başkale'ye yardım eli

13:03 30 Aralık 2015
İstanbul'dan, Başkale'ye yardım eli

İstanbul'da faaliyet yürüten "Mikader Kalpler Derneği", Başkale ilçesindeki 150 öğrenciye kırtasiye ile kışlık giyim yardımında bulundu.

Başkale'de görev yapan öğretmen Gülçin Yakut'un girişimleri sonucu, Mikader Kalpler Derneği yönetiminde bulunan Beril Miskavil, LC Waikiki firmasıyla irtibata geçti.

Girişimler sonucu, ilçedeki 3 okulda belirlenen 150 öğrenciye yardım malzemeleri gönderildi.

Öğretmenler, kendilerine ulaştırılan kırtasiye, giyim, ayakkabı ve montları, Yunus Emre Ortaokulu ile Kavurgalı ve Örencik ilkokullarındaki maddi durumu kötü öğrencilere dağıttı.

Yakut, gazetecilere yaptığı açıklamada, kırsaldaki okullarda eğitim gören öğrencilerin tamamına yakınının maddi imkanının kısıtlı olduğunu belirterek, çoğunun giyecek ayakkabısının olmadığını bildirdi.

Anlamlı yardımlarından dolayı Mikader Kalpler Derneği üyelerine teşekkür eden Yakut, bazı öğrencilerin uzun bir aradan sonra ilk kez yeni kıyafet giyinmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Yakut, "İstanbul'dan gelen yardım Türkiye'deki kardeşliğin de bir göstergesidir. Bu anlamlı yardım kampanyasına destek veren İstanbul'daki tekstilci arkadaşlara teşekkür ediyorum" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.