Van

KEP-2 Projesi çalıştayı tamamlandı

17:43 07 Ocak 2016
KEP-2 Projesi çalıştayı tamamlandı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) koordinesinde 15 ilde yürütülen ve Avrupa Birliğince (AB) desteklenen "Özellikle Kız çocuklarının Okula Devam Oranlarının Artırılması" (KEP-2) projesinin çalıştayı tamamlandı.

Uyum, kapasite geliştirme, toplumsal cinsiyet farkındalığı eğitimleri, iletişim ve motivasyon konularında bilgilendirme ve değerlendirme toplantıları ile atölye çalışmaları hakkında toplantıların yapıldığı çalıştaya 462 kişi katıldı.

Projeyle ilgili açıklamalarda bulunan Van Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, projenin olumlu geçtiğini ve projenin meyvelerini saha çalışmalarında alacaklarını ifade etti.

Kırekin, "İzleme ekipleri sahaya inerek, okula gitmeyen ve eğitime erişmeyen kızlarımızın eğitime erişmesi konusunda görüşmeler yapacak. Bakanlık tarafından yapılan proje, adım adım takip edildi. İşin ehemmiyeti yüksek olduğu için bakanlık bunu projelendirerek adım adım takip ediyor. Biz 4 yıldır il olarak bu süreci çok sıcak bir şekilde takip ediyoruz. Bu sürecin ürünlerini de alıyoruz. İlimizde çok sayıda kız çocuğumuzu okula kazandırdık. Bununla birlikte toplumda çok büyük bir farkındalık yarattık."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.