Van

Van'da "Öğrencilerarası Umre Ödüllü Yarışma" yapılacak

20:13 12 Ocak 2016
Van'da "Öğrencilerarası Umre Ödüllü Yarışma" yapılacak

Van'da, "Öğrencilerlerarası Umre Ödüllü Yarışma" düzenlenecek.

Öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırılması amacıyla Tuşba Kaymakamlığı, Tuşba Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Tuşba Müftülüğü ve Sancaktepe İmam Hatip Mezunları Mensupları Derneği (SİMMDER) işbirliğince düzenlenecek yarışma öncesi, okullara peygamber efendimizin hayatının anlatıldığı kitaplar dağıtıldı.

Yarışmada birinci olanlar Umre'ye gönderilecek, dereceye giren diğer öğrencilere de çeşitli hediyeler verilecek.

Kitap dağıtımında konuşan Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, toplumdaki en büyük eksikliğin kitap okuma olduğunu belirtti.

Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü olarak her zaman öğrenci, genç, kadın ve engellilerin yanında olduklarını ifade eden Özgökçe, "Sosyal belediyecilik anlamında elimizden geleni yapacağız. Diğer kurumlardan da bu tür projeler bekliyoruz" dedi.

Van Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin ise yarışmanın yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, "Peygamber efendimizin hayatını okumak ve onu tanımak çok ayrı bir duygu. Yarışmanın içinde çok sayıda motive edici ödül var. Burada amaç ödül değil, peygamber efendimizi yakından tanımaktır" diye konuştu.

Okullarda derslikleri dolaşan Kırekin ve Özgökçe, öğrencilere kitap dağıttı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.