Van

Din adamları, Tuşba'da bir araya geldi

15:24 21 Ocak 2016
Din adamları, Tuşba'da bir araya geldi

Tuşba ilçesinde görev yapan cami imamları ve cami dernek başkanları, istişare toplantısında bir araya geldi.

Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler ile Muhtarlık Müdürlüğünün Şişli Öğretmenevi'nde düzenlediği istişare toplantısında konuşan Tuşba Kaymakamı Musa Sarı, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe ile her konuda birlikte hareket ettiklerini söyledi.

Kaymakamlık ile belediyenin uyum içinde çalıştığını ve özellikle eğitim alanında ilçede akademik başarının artması için sınavlara hazırlanan çocuklar için projeler ürettiklerini hatırlatan Sarı, kısa bir süre önce "Anne Üniversitesi" projesinin açılışını yaptıklarını hatırlattı.

Sarı, şöyle konuştu:

"Belki hiç okulla gitmemiş annelere üniversitede çok yönlü bir eğitim veriyoruz. Üniversite sertifikası veriyor ve üniversite hayatını yaşatmaya çalışıyoruz. Gelecek nesillerle aralarında bir diyaloğa vesile olmaya çalışıyoruz. Bu vesileyle güzel bir proje başlattık. Gençlerimiz için sportif faaliyetlerde farklı projeler üretiyoruz. Çocuklarımız için kurs projeleri yürütüyoruz. Dezavantajlara yönelik sosyal projeler hazırlıyoruz. Sağolsun Tuşba Belediye Başkanımız her alanda bizden desteklerini esirgemiyor. Bugün de güzel bir projenin tanıtımını yaptılar. Hem heyecan verici hem de çocuklarımıza umut verici bir projeyi hayata geçiriyorlar. Başkanımız vatandaşlardan cami, taziye evi, kuran kursu için gelen müracaatları değerlendiriyor ve hiçbir mahallemizi eli boş göndermiyor. Başkanımıza teşekkür ediyorum."

Tuşba Belediye Başkanı Özgökçe ise Tuşba’da hizmetkarlığa geldikleri günden itibaren üzerinde durdukları en önemli noktanın istişare olduğunu ifade etti.

Allah'ın Şûra süresinde, "Onlar, Rablerinin davetini kabul ederler ve namazı dosdoğru kılarlar. Onların işleri kendi aralarında istişare iledir. Kendilerine verdiğimiz rızıktan onlar Allah yolunda harcarlar" şeklinde buyurduğunu kaydeden Özgökçe, şöyle konuştu:

"Peygamberimiz Hz. Muhammed müşavereye dair bir hadisinde şöyle buyurmuştur. 'Allah bunu benim ümmetime bir rahmet kıldı. Onlardan her kim istişare eylerse, doğrudan mahrum olamaz, her kim de terk ederse hatadan kurtulamaz.' Ayrıca Bediüzzaman Said Nursi hazretleri Hutbe-i Şamiye eserinde 'Asya kıtasının ve istikbalinin keşşafı ve anahtarı şûradır' buyurmaktadır. Biz de Tuşba Belediyesi olarak hizmet yaptığımız her alanda etkin ve yetkin olan insanlarla ilgili konularda istişare edip ona göre iş yapıyor ve bu şekilde hareket ettikçe Cenab-ı Allah’ın kendilerini muvaffak kılacaklarına inanıyoruz. Herkes bildiği doğrultuda işler yapabilir. Fakat önemli olan o işin içinde yetişmiş, o işi kendine meslek edinmiş kişilerle yapılmasıdır. Doğru işi zamanında yapmak adına işin ehli olan kişiler ile sürekli şura halinde olmak gerekir. Şimdi onarımı devam eden camilerimiz için 61 dernek ve cami yetkilisiyle görüşüyoruz. Bu camilerimize geçen yıl hatırı sayılır destek sunduk. Camilerimiz olmazsa çok kıymetli hocalarımızın ve vatandaşlarımızın ibadet yapacağı bir mekan olmaz. Camisi olmayan yerlere geçici olarak prefabrik veya konteyner götürdük."

Memleketin huzuru, kardeşliği ve barışı için en güzel hizmetleri yapacaklarını belirten Özgökçe, gençleri yetiştirebilmek adına Tuşba’da "Peygamber Efendimizi tanımak ve onu ziyaret etmek ister misiniz" adıyla bir proje hazırladıklarını ifade etti.

Sancaktepe İmam Hatip Mezunlar Derneği (SİMDER), Tuşba Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tuşba İlçe Müftülüğü’nün destekleriyle projeyi hazırladıklarını belirten Özgökçe, "Amacımız hem gençlerimize okuma alışkanlığı kazandırmak hem de Peygamber Efendimiz'in hayatını öğretmek. Peygamber Efendimiz hayatını kendi hayatına da tatbik etmelerini sağlayabilirsek bu geleceğimiz adına bizlere ümitvar olacağız. Tabi bu projeyi yürütürken iyi okuyup öğrenen gençlerimizi bir sınava tabi tutarak ödüllendiriyoruz. İlk 5’e girecek kardeşlerimizi umreye gönderiyoruz. 45 öğrencimizi de dizüstü bilgisayarlar, bisikletler, altın ve İstanbul seyahati gibi çeşitli ödüllerle ödüllendireceğiz" diye konuştu.

İl Müftüsü Nimettullah Arvas da Özgökçe’nin güzel temenni ve güzel projelerinin kendilerini sevindirdiğini dile getirdi.

Toplantıya, Tuşba İlçe Müftüsü Zahit Demirel, Muhtarlık İşleri Müdürü Osman Kıran, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Nuri Bekiroğlu, kurum amirleri, cami imamları ve cami dernek başkanları katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.