Van

Üniversiteli kızlar istihdam ediliyor

15:41 21 Ocak 2016
Üniversiteli kızlar istihdam ediliyor

Van'da 4 ve 2 yıllık üniversiteleri bitiren kız öğrenciler, sigorta hizmetleri veren bir sigorta acentesi tarafından İş-Kur bünyesinde istihdam ediliyor.

Gerçekleştirilen basın toplantısında yapılan çalışmayla ilgili bilgiler veren sigorta acentesi yetkilisi Sertap Ayvert Atal, "Kadınları İş Hayatına Kazandırma" projesi kapsamında bu çalışmayı yaptıklarını söyledi.

Atal, "Başlatmış olduğumuz İş-Kur destekli 'Kadınları İş Hayatına Kazandırma' projemiz kapsamında, İş-Kur tarafından kursiyerlerimize günlük 20 lira teşvik ödenmektedir. Projemiz kapsamında gerçekleştirdiğimiz ve gerçekleştirmeyi amaçladığımız tüm fikir ve eylemlerimizin haklı gururunu yaşadığımızı belirtmek isteriz. Projeyle hedefimiz, kadınların toplum kalitesi ve verimliliğine sağladığı tartışılmaz faydayı vurgulama, iş hayatının temelini oluşturan disiplinin ve azmin kadınlarda yeterince bulunduğunun bilinciyle bu özelliklerini iş hayatına yansıtmalarını olanak sağlayarak olumlu bir etki oluşturma, toplumumuzun temel taşı olan kadınlara hak ettiği değer ve mevki iş hayatına katılmalarını sağlayarak kazandırmaktır" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.