Van

DAKA, AB fonlarını bölgeye çekmeye başladı

10:39 16 Şubat 2016
DAKA, AB fonlarını bölgeye çekmeye başladı

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının (DAKA) "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Kalkınma Ajansları için Karşıt Gerçeklik Etki Değerlendirme Metotlarında Kapasite Geliştirme Projesi" desteklenmeye hak kazandı.

DAKA'nın Sivil Toplum Diyaloğu Programı "Bölgesel Politika ve Yapısal Araçların Koordinasyonu" kategorisinde desteklenmeye hak kazanan ve yaklaşık 170 bin avroluk bütçeye sahip proje ile kalkınma ajanslarında nicel etki değerlendirme yöntemleri konusunda bilgi sahibi personel sayısı ve kapasitelerinin artırılması, etki değerlendirme yöntemleri kaynakçasının zenginleştirilmesi, yeni yöntemlere hakim değerlendirici ve izleyici uzmanlar ağının oluşturulması hedefleniyor.

Proje ile ilgili açıklama yapan DAKA Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci, Sivil Toplum Diyaloğu Programının Türkiye ve Avrupa Birliği üyesi ülkelerden kuruluşların karşılıklı bilgi alışverişinde bulunmaları ve kalıcı diyalog kurmalarını sağlayan bir platform olarak geliştirildiğini ifade etti.

Demirci, projede 6 kalkınma ajansının Londra merkezli Institute for Fiscal Studies (Mali Çalışmalar Enstitüsü) adlı kuruluşla bir arada yer alması ve projenin yakın gelecekteki kalkınma programlarında bir referans kitabı olarak kullanılabilecek somut bir çıktısının olmasının çok önemli olduğunu belirtti.

Demirci, "Bütçemizin yüzde 90'ınını bu programdan hibe olarak aldık. Yakın zamanda farklı fonlardan, özellikle Avrupa Birliği fonlarından bölgemize daha çok kaynak çekmeyi hedefliyoruz. Etki değerlendirme çalışmaları sonucunda elde edilecek bulgular sayesinde daha sağlıklı destek ve hibe kararları verilebilecek. 10. Kalkınma Planında da bu gereklilik vurgulandı. 2014 yılı Kasım ayında DAKA olarak bu alanda Kalkınma Analitiği Derneği ile bu çalışmaların temelini atmıştık. Projenin uygulanması ve 12 aylık bir çalışmayla çarpan etkilerinin daha fazla olacağı kanaatindeyim" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.