Van

Terör mağduru öğrencilere Van'da kucak açtılar

11:25 15 Mart 2016
Terör mağduru öğrencilere Van'da kucak açtılar

MESUT VAROL/ÖNDER ALTINAL - Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki terör olayları nedeniyle Van'a gelen öğrenciler, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce tahsis edilen tam donanımlı pansiyonlarda ağırlanıyor.Terör örgütü PKK üyelerinin oluşturduğu tehdit ve baskının yanı sıra ilçede kazılan çukurlar ile kurulan barikatlar nedeniyle yaşam alanları daralan öğrenciler için Van Milli Eğitim Müdürlüğü seferber oldu.

Kurdukları kriz masasıyla göç etmek zorunda kalan öğrencilerle ve velileriyle sürekli iletişim halindeki İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, tam donanımlı pansiyonlarda ağırladıkları öğrencilerin barınma ve yemek dahil tüm ihtiyaçlarını karşılıyor.

Öğrencilere, yaşadıkları travmaların etkisinden kurtulmaları için rehber öğretmenler de psikolojik destek sunuyor.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mücahit Tunç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Van'a göç eden öğrenciler için kriz masası kurduklarını, 2 bin 100 öğrencinin konaklaması için tüm hazırlıkların yapıldığını anlatarak, şöyle konuştu:

"Bakanlığımızca gönderilen yatak, ranza ve battaniyeleri okullarımızdaki pansiyonlara yerleştirdik. 6 tır dolusu malzeme geldi. Bu malzemelerin içinde 2 bin battaniye, 2 bin nevresim takımı, bin ranza ile 5 yüz masa ve sandalye bulunuyor. Bu malzemelerimizin dağıtımını yapıyoruz. İlimize gelen öğrencilere her türlü kolaylığı sağlayacağız. Bu kapsamda müracaat için gelen velilerimizi, öğrencilerimizle hemen okullara yönlendiriyoruz. Yine Hakkari Valiliği tarafından gönderilen 40 branş öğretmenini bu öğrencilerimizin eğitimi için görevlendirdik. Barınma sorununu çözdükten hemen sonra öğrencilerimizin eğitimine başlayacağız."

- "Van'da çok iyi karşılandık"

Öğrencilerden Güler Ova ise çatışmalar nedeniyle Yüksekova'da eğitime devam edemediğini belirterek, "Yüksekova'da çatışmalar vardı bu nedenle Van'a gelmek zorunda kaldık. Orada okula devam edemedim. Şimdi burada daha iyi eğitim alacağımıza inanıyorum. Burada her şey çok güzel" diye konuştu.

Terör olayları nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan Ceylan Alkan da Van'da çok iyi karşılandıklarını söyledi.

Öğretmenlerinin kendileriyle yakından ilgilendiğini vurgulayan Alkan, "Burada iyi eğitim göreceğimizi düşüyoruz. Biz de çok çalışarak inşallah en iyi yerleri kazanırız. Büyüyünce doktor olmak istiyorum. Hem ülkeme hem de halkıma yararlı bir birey olmak için çalışıyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun" dedi.

Yaşanan terör olaylarının kendilerini çok üzdüğünü belirten Nazgül Çelik ise olaylar nedeniyle eğitimlerinin engellendiğini dile getirerek, "Burada eğitimimizi devam ettirmemiz için çok hazırlık yapılmış. En iyi pansiyonlar hazırlanmış. Bu nedenle herkese teşekkür ederiz" ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.