Van

Kalkınma Bakanı Yılmaz:

13:47 15 Mart 2016
Kalkınma Bakanı Yılmaz:

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ankara'da yaşanan terör saldırısına ilişkin, "Bunlar, yıkmaktan anlayan, yapmayı bilmeyen yapılardır. Ölümü, şiddeti kutsayan, hayatın zenginliklerini görmeyen zihniyetlerdir. Onları bir kez daha lanetliyorum. Sadece eylemi yapanları değil, onların arkasında olan güçleri ve zihniyeti hepimizin telin etmesi gerekiyor" dedi.

Van'da oluşturulan "Güçbirliği Platformu" toplantısına katılmak üzere kente gelen Yılmaz, beraberindeki heyetle Gürpınar karayolundaki Tekstil Kent'te incelemelerde bulundu.

Burada üretim yapan fabrikayı gezen ve işçilerle sohbet eden Yılmaz, Tekstil Kent'i "Van'ın en önemli bölgelerinden biri" olarak niteleyerek bölgede temel önceliklerinin istihdam olduğuna dikkati çekti.

Ülkedeki genç ve dinamik nüfusu iyi eğitip donanımlı hale getirerek yeni istihdam alanları sağlamaları gerektiğini belirten Yılmaz, "Bu amaçla Van'da cazibe merkezleri programları kapsamında, Kalkınma Bakanlığımızın sağladığı finansal desteklerle yeni bir model geliştirdik. Tekstil Kent'in tüm yatırımları bu kapsamda gerçekleştirildi. Yatırımcılara 'gelin üretim yapın' dedik. 6. bölge teşviklerini sağladık. Her bakımdan son derece cazip yatırım alanları oluşturduk" diye konuştu.

Yılmaz, Tekstil Kent'te üretime başlayan 5 firmada 400 kişinin istihdam edildiğini vurgulayarak, diğer firmalarında kente gelmesiyle doğrudan 7 bin, dolaylı olarak 10 binin üzerinde insana iş imkanı sağlanacağını kaydetti.

Van'ı üretken hale getirecek, yoksulluğu azaltacak, ekonomik hareketliliği canlandıracak bir yatırımdan söz ettiklerini anlatan Yılmaz, "Bundan sonra da Van'ın gelişmesi, kalkınması için çeşitli projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz. Yeter ki huzurumuz, birlik, beraberliğimiz olsun. Bu topraklarda insanlar enerjilerini boşa harcamak yerine bir araya gelerek ortak hedefler için gayret göstersinler" ifadelerini kullandı.

- Ankara'daki terör saldırısı

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Ankara'da yaşanan terör saldırısında hayatını kaybedenlerin yakınlarına "başsağlığı" dileyerek, şunları söyledi:

"Ankara'da menfur bir saldırı gerçekleşti. Sivil masum vatandaşlarımızın olduğu bölgede patlama oldu. Hepimiz orada olabilirdik, yakınlarımız orada olabilirdi. Hepimize karşı yapılan bir terör saldırısı. Üzüntülerimizi, taziyelerimizi belirtmek istiyorum. Bütün milletimize sabır diliyorum. Bu tür hadiseler karşısında millet olarak bütün siyasi görüşlerle, hep birlikte bunların karşısında durmamız gerekiyor. Halkımızın emniyet içinde yaşaması, özgürlüklerini rahatlıkla kullanabilmesi için güvenlik, emniyet huzur son derece önemli. Bunu bozmaya çalışanların hiç kimseye fayda üretmediğini biliyoruz. Bunlar ancak başka yerlerde kararı verilen, ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara taşeronluk yapan zihniyetler ve yapılardır. Bunlar, yıkmaktan anlayan, yapmayı bilmeyen yapılardır. Ölümü, şiddeti kutsayan, hayatın zenginliklerini görmeyen zihniyetlerdir. Onları bir kez daha lanetliyorum. Sadece eylemi yapanları değil, onların arkasında olan güçleri ve zihniyeti hepimizin telin etmesi gerekiyor."

"Güçbirliği Platformu" toplantısı için kente geldiğini anımsatan Yılmaz, amaçlarının birlik ve beraberlik içinde Van'ın sorunlarını çözme konusunda somut projeler geliştirmek olduğunu aktardı.

- "Katılmayanlar Van'ı önemsemiyorlar"

AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay da basın mensuplarının "Güçbirliği Toplantısı"na HDP'nin katılmamasıyla ilgili sorusunu, "Toplantıya katılması gereken herkes katılıyor. Katılmak istemeyenler kendileri bilir. Biz herkesin katılmasını arzu ediyoruz. Orası, Van'ın meselelerin görüşüldüğü yerdir. Katılmayanlar Van'ı önemsemiyorlar zaten. Van'ın belediyeciliğini görüyoruz. Sorunları çözmek için bir araya geliyoruz. Böyle bir derdi olmayanlar katılmıyor" diye yanıtladı.






YORUMLAR

ETÄ°KETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.