Van

Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni

16:53 17 Mart 2016
Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni

Bingöl-Muş karayolunda silahsız askerleri taşıyan konvoya bölücü terör örgütü tarafından yapılan saldırıda yaralanan Piyade Onbaşı Mümin Sarıcan'a devlet övünç madalyası, Van Valisi İbrahim Taşyapan tarafından takdim edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın evsahipliğinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan resepsiyonla eş zamanlı 55 ilde düzenlenen törenle devlet övünç madalyaları sahiplerini buluyor.

18 Eylül 2012'de Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki birliğine katılmak üzere konvoya katılan Piyade Onbaşı Mümin Sarıcan, Bingöl-Muş karayolu 16. kilometresinde bölücü terör örgütü tarafından düzenlenen saldırıda yaralanmıştı.

10 askerin şehit olduğu, 63'ünün yaralandığı saldırının akabinde Van'a memur olarak atanan Sarıcan, ilgili bakanın teklifi, Bakanlar Kurulunun onayı ve Cumhurbaşkanı'nın tevcihiyle devlet övünç madalyasına layık görüldü.

Sarıcan'ın madalyasını valilikte düzenlenen törenle takdim eden Van Valisi İbrahim Taşyapan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan törenle eş zamanlı Van'ın da aralarında bulunduğu 55 ilde tören düzenlendiğini hatırlattı.

Madalyaya layık görülen Sarıcan'ın Bingöl'deki saldırıda yaralandığını hatırlatan Taşyapan, şöyle konuştu:

"Devlet övünç madalyasına layık görülen gaziler ve şehitlerimiz için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde tören yapılıyor. Aynı şekilde illerimizde de o törene katılamayanların madalyaları da illerimizde valiliklerimiz tarafından hak sahiplerine verilecek. Bu vesileyle töreni tertip ettik. 2012 yılında Bingöl ilimizde gazi olan Bayburtlu Mümin Sarıcan arkadaşımız, memur olarak ilimizde görev yapıyor. Biz de madalyasını kendisine takdim edeceğiz. Devlet övünç madalyası ve beratı, Cumhurbaşkanımız tarafından gönderildi. Bu madalyayı gösterdiği kahramanlıktan dolayı kardeşimize arz ediyorum. Kendisine sağlık ve sıhhat diliyorum. İnşallah ömür boyu hem kendisi, hem ailesi ve hem de çocukları için bir övünç kaynağı olacaktır. Tekrar kendisini tebrik ediyorum."

Devlet övünç madalyasına layık görüldüğü için mutlu olduğunu anlatan Sarıcan ise saldırıda yaralandığını, vatana artık memur olarak hizmet verdiğini söyledi.

Saldırıda şehit olan arkadaşları ile tüm şehitleri minnetle andığını da ifade eden Sarıcan, şunları dile getirdi:

"Vatanımıza hizmet veren Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının Allah yardımcısı olsun, güçleri daim olsun. Madalya ile ilgili duygularımı anlatmak çok zor. Vatan için yapılan her şey kutsaldır. Vatan için şehit ve gazi olmayı isteyen herkese Rabb'im nasip etsin. İnşallah şehitlik bir dahaki sefere nasip olur. O günle ilgili anlatacak çok şey var. Ama sadece hatırlamak istediğim tek şey, kurtulan arkadaşlarımı hayatta görmekti. Şehit olan arkadaşlarımla o kutlu mertebede görüşmeyi diliyorum. İnşallah Rabb'im bize de o mertebeye ulaşmayı nasip eder. Ailelerine de sabırlar diliyorum. Konuşamıyorum, anlatamıyorum daha fazla."

Konuşmaların ardından Taşyapan, Sarıcan'ı tebrik ederek madalya ve beratını takdim etti.

Törene, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Kurmay Başkanı Kurmay Albay Murat Temiz, İl Jandarma Komutanı Albay Yüksel Oğuz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeynel Abidin Koç, Van Şehit Aileleri ve Gaziler Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Baki, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Van Şube Başkanı Cafer Oğur ile Van Geçici Koy Korucuları ve Korucu Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ayhan Kahraman katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.