Van

YYÜ'de değişim devam ediyor

12:22 29 Mart 2016
YYÜ'de değişim devam ediyor

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof Dr. Peyami Battal, 2011 yılındaki depremlerin ardından kampüste başlayan değişimlerin devam etiğini söyledi.

Battal, yaptığı açıklamada, yaşanan değişimlerden dolayı öğrencilerin artık üniversiteden ayrılmak istemediğini belirtti.

Kampüsteki spor kompleksinin çok büyük ve kapsamlı olduğunu ifade eden Battal, şöyle konuştu:

"Çok amaçlı bir spor kompleksi basketbol ve değişik sportif faaliyetlerin yapılabileceği alanı oluşturuyor. 3 bin 500 kişilik hacmine baktığınızda bu Türkiye'deki üniversitelerin sahip olduğu spor komplekslerinin hemen hemen en büyüğü ve en kapsamlısı diyebiliriz. Burada ferdi sporlar, çalışma amaçlı destek sahaları, Fin ve Osmanlı hamamları yer alacak. İnsanlar buraya geldiğinde aradıkları her şeyi bulabilecek."

Öğrencilerin en çok ihtiyaç duyduğu ferdi sporlarının da bu komplekste yapılacağını bildiren Battal, komplekste boks, güreş, masa tenisi ve bütün branşlarda sporların yapılabileceği alanların bulunduğunu dile getirdi.

Battal, "Burası Van'a ve üniversitemize kazandırılan çok güzel ve albenisi yüksek düzeyde bir kompleks olacak. Yaklaşık iki ay sonra kompleksimiz tamamen şekillenmiş olacak" dedi.

Yeni yapılan kütüphane hakkında da bilgi veren Battal, Türkiye'deki üniversiteler arasında en donanımlı ve teknolojiyi en yüksek düzeyde kullanan kütüphaneye sahip olacaklarını ifade etti.

Gün geçtikçe üniversitenin büyüdüğünü ve bu nedenle yemekhanenin üniversiteye yetmediğini kaydeden Battal, "Bunun için ek bir yemekhane binası da yaptırıyoruz. Yapısal açıdan oldukça iyi bir donanıma sahip yemekhanemizde öğrencilerimiz raylı sistemle yemeklerini el değmeden alacak" diye konuştu.

Üniversite için Yay Yolu projesinin de önem taşıdığını bildiren Battal, "Üniversite içinde birde yay yolu yapıyoruz. Kampüsümüzün sahip olduğu doğal güzelliği yaya yoluyla pekiştirmiş olacağız. Kampüsümüz, Türkiye'de denize yakın birkaç üniversiteden arasında yer alıyor. Öğrencilerimiz artık buradan ayrılmak istemiyor ve bu projelerin bitmesini istiyor. Bizde hızlı şekilde projelerimizi bitireceğiz" ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.